MindenegybenBlog

Meghalt Kocsis Tamás

Gyászol az ország: elhunyt Kocsis Tamás újságíró

Szomorú hír rázta meg a sajtó világát: Kocsis Tamás, az Aranytoll-, Rózsa Ferenc-, Arany Csipesz-, és Radnóti Miklós antirasszista díjas újságíró elhunyt. Az elismert újságíró és szerkesztő pályafutása során számos neves sajtóorgánumnál dolgozott, és sokrétű tevékenységével nyomot hagyott a magyar médiában.

Kocsis Tamás karrierjét a Dunántúli Naplónál kezdte 1956-ban, majd a Magyar Távirati Irodánál folytatta munkáját Budapesten. A Magyar Nemzet újságírója volt 1957-től 1965-ig, majd külföldi tudósítóként dolgozott a Magyar Távirati Iroda megbízásából, olyan helyeken, mint Peking, Phenjan, Ulánbátor, Belgrád, az NDK, és Nyugat-Berlin. Az MTI Daily News/Neuste Nachrichten című kétnyelvű napilap főszerkesztője lett 1981-től, majd a Képes 7-nél tevékenykedett főszerkesztőként és ügyvezető igazgatóként 1987 és 1990 között.

1991 és 1995 között az Axel Springer konszern Ferenczy-Europress sajtóügynökségénél helyettes-főszerkesztőként folytatta pályafutását. Nyugdíjazását követően is aktív maradt: 2005-től az Infovilág hírportál állandó szerzője volt.

Kocsis Tamás nemcsak az újságírás területén szerzett elismerést. 1986 és 1991 között a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke volt, majd az Európai Bélyeggyűjtő Szervezetek Szövetségének (FEPA) alapító alelnökévé választották. 2008-tól pedig a Magyar Békeszövetség elnökségi tagja lett.

A magyar sajtó, valamint a bélyeggyűjtés és békemozgalom területén betöltött kiemelkedő szerepe miatt Kocsis Tamás elvesztése hatalmas veszteség mind a szakma, mind az ország számára. Emlékét és munkásságát mély tisztelettel őrizzük.

 

2024-09-27 10:59:56 - Mindenegyben Blog