MindenegybenBlog

Meddig bírja ezt még? Járai Kíra drámai vallomása! Az alkoholizmusa megkeseríti a mindennapjaikat

A Nyerő Párosban megismert házaspár, Járai Kíra és Máté többek között azért is lett ennyire népszerű a nézők körében, mert mindig nyíltan kimondják, amit gondolnak, felvállalják a problémáikat, még akkor is, ha az esetleg rájuk nézve kellemetlen.

Járai Máté szülei súlyos alkoholisták voltak, emiatt nyomasztó családi légkörben nőtt fel, jelenleg pedig állandó feladatot jelent számára a mentálisan leépült szülők gondozása, A színész-műsorvezető úgy érzi, felesége, Kíra nélkül elveszett lenne a harcban.

 

– Az alkoholfüggő szüleim miatt nem volt rendszer nálunk, nem számíthattam rájuk. Az iskolából délutánonként gyakran arra mentem haza, hogy már nem voltak abban az állapotban, hogy értelmesen lehessen kommunikálni velük – kezdi Máté a . Nem meglepő, hogy minél gyorsabban menekülni akart ebből a toxikus közegből. Szerencsére 16 éves korában barátságot kötött gimnáziumi osztálytársával, Kírával, akivel 21 évesen közös életet kezdett egy albérletben, majd a felesége lett.

– Máté gyakran jött pénz nélkül és éhesen a suliba. Én vettem neki szendvicset a büfében, mert a szülei egyszerűen elfelejtettek gondoskodni róla. – meséli Kíra, aki akkoriban még nem sejtette, hogy Máté szüleivel egy életre szóló terhet vesz magára.

– Amikor megismerkedtem velük, szinte már mindenüket elherdálták, és egy óbudai panellakásban laktak, nyoma sem volt a korábbi jólétnek. A pénzüket mindig italra költötték... – folytatja Kíra, akit leginkább az dühített, hogy Máté szülei soha, egyetlen percre sem gondolták, hogy változtatniuk kellene, meg sem próbáltak kigyógyulni a függőségükből.

[LAPOZAS]

Kíra nem titkolja, hogy Máté szülei alkoholizmusa megkeseríti az életüket

– Máté születi mostanra leépültek, nekünk kell gondoskodnunk róluk. Máté édesapja nagyon beteg, maradandó agyi károsodása van. (...) Takarítunk náluk, a számláikat mi fizetjük be, telepakoljuk a hűtőszekrényüket, és a kisebb lakásba való átköltözést is leszerveztük. Hamarosan egy profi gondozót is fel kell vennünk melléjük – árulja el Kíra. – Csak azért csinálom, mert szeretem Mátét, az ő terheit próbálom csökkenteni. Dühös vagyok, amiért a férjem szülei önző módon kihasználják a környezetüket.

– Többször eljutottam arra a pontra, hogy nem támogatom őket, mert egyszerűen nem lehet segíteni rajtuk. Önpusztító emberek, akiknek ez a sorsuk, ez a karmájuk. Aztán másnap mindig megszólalt a lelkiismeretem: mégiscsak vér szerinti kötelék köt össze minket, nem tehetem, hogy rájuk zárom az ajtót és eldobom a kulcsot – mondja Máté, aki azt is elárulta, hogy szülei alkoholizmusának az a pozitívuma, hogy ő pont az ellenkezője lett. – Soha egy korty alkoholt sem iszom, kötelességtudó és rendszerető vagyok, szervezetten élek, és a problémamegoldó képességemet is tökélyre fejlesztettem, hiszen a szüleim állandó problémát jelentenek.

2024-06-29 19:24:16 - Mindenegyben Blog