MindenegybenBlog

Már nem lesz kibúvó....JÖN A POFON A magyaroknak, akik nem oltatták be magukat! ERRE azért senki nem volt felkészülve......

JÖN A POFON A magyaroknak, akik nem oltatták be magukat! ERRE azért senki nem volt felkészülve......Ja és nem lesz kibúvó....

Pofont kapnak oltáselleneseknek: fogy a türelem, jöhet a kötelező oltás az egész EU-ban?

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.

Kép: Pixabay

Ursula von der Leyen a koronavírus-járvány újabb hullámának összehangolt tagállami kezelését célzó bizottsági megközelítés ismertetésekor elmondta, hogy véleménye szerint uniós szintű megbeszélésre van szükség a koronavírus elleni kötelező oltásról és arról, miként ösztönözhető a védőoltás beadása, ugyanis az EU 450 millió lakójának egyharmada még mindig nincs beoltva.

Hangsúlyozta azonban, hogy a döntés meghozatala nemzeti hatáskörbe tartozik.

Ausztria nemrég döntött arról, hogy mindenkinek kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, aki az ország területén bejelentett lakcímmel rendelkezik. A szabályszegőket akár

7200 eurós pénzbírsággal is sújthatják.

Olaf Scholz leendő német kancellár kedden jelezte, hogy támogatja a vakcinálás kötelezővé tételét.

Forrás: MTICímlapkép: Pixabay

Omikron-mutáns legelső tünete: ha ezt tapasztalod magadon , azonnal csináltasson tesztet!

Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

A legtöbbjük azért jött az orvosi vizsgálatra, mert rendkívüli fáradtságra panaszkodtak - nyilatkozta az orvos az AFP francia hírügynökségnek. A betegek többsége 40 évesnél fiatalabb férfi volt, és kicsit kevesebb mint a felük be volt oltva.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

1,Nagyfokú kimerültség

2,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

3,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

4,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal - hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

[LAPOZAS]

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük - cukorbaj, szívbetegség - van.

Ausztria észlelte az új omikron koronavírus-variáns első gyanús esetét Tirolban - közölték szombaton az alpesi régió hatóságai a Reuters alapján.

Egy Dél-Afrikából a múlt héten hazatérő utas Covid-19-tesztje lett pozitív, bár az omikron variáns megerősítéséhez a tiroli hatóságok szerint további vizsgálatokra van szükség - tette hozzá a Reuters.

Az Euronews alapján Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban is kimutatták az omikron koronavírus-változatot.

2021-12-06 18:44:35 - Mindenegyben Blog