MindenegybenBlog

Már látszik a radaron – 12 fokig hűl a hőmérséklet, mutatjuk mikor

Az ősz kezdetén általában hűvösebb időre és színesedő levelekre számítunk, de idén szeptemberben még egy darabig nyáriasan meleg idővel kell szembenéznünk.

 

Az Időkép előrejelzése alapján az elkövetkező napokban a hőmérséklet rendkívül magas marad, éjszaka pedig nem csökken 20 fok alá, ami nem szokványos ebben az időszakban.

Pénteken tovább fokozódik a hőség

Pénteken a hőség továbbra is uralkodó lesz, a nappali hőmérséklet 31-36 fok között alakul. A napos idő lesz a meghatározó, csupán egy-egy helyen fordulhat elő rövid zápor vagy zivatar.

Az északkeleti szél napközben többfelé megélénkülhet, ami némi enyhülést hozhat. Az éjszakai órákban a levegő 16-21 fokig hűl.

Kánikula a hétvégén is

A hétvége sem hoz jelentős változást az időjárásban. Továbbra is kánikulára számíthatunk, a hőmérséklet hajnalonként 15-22 fok között, délután pedig 31-36 fok körül alakul.

A napos idő lesz jellemző, és csapadékra sem kell számítanunk. A légmozgás mérsékelt marad, de helyenként élénk lehet.

Forró napokkal indul a jövő hét

A következő hét elején is kitart a hőség. A maximum hőmérsékletek több helyen elérhetik vagy meghaladhatják a 35 fokot.

A napsütés továbbra is dominálni fog, és zápor, zivatar kialakulásának minimális az esélye. Számottevő csapadék nem várható, és a szél is csupán helyenként élénkül meg.

Várat magára a hidegfront

A jelenlegi előrejelzések alapján szeptember 20-ig nem várható jelentős lehűlés. Addig is, az őszi reggelekre jellemző hűvösebb idő helyett továbbra is nyári hőségben lesz részünk. A változást hozó hidegfrontra tehát még egy kicsit várnunk kell, és addig is érdemes kihasználni a napsütéses, meleg időt.

Tippek a hőség átvészelésére

A magas hőmérséklet miatt fontos, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, a napsütés kerülésére a déli órákban, és igyekezzünk hűvös helyen tartózkodni, amennyiben lehetséges.

Az idősebbek és a krónikus betegségben szenvedők különösen veszélyeztetettek, ezért számukra különösen fontos az elővigyázatosság.

Mindenkinek kitartást kívánunk a rendhagyó szeptemberi kánikulában!

 

2024-09-09 06:28:47 - Mindenegyben Blog