MindenegybenBlog

Mága Zoltán zseniálisan visszavágott a lányát gúnyolóknak a Facebookon

Mága Zoltán lányán, gyúnyolódni kezdtek, édesapja pedig ezt nem hagyta szó nélkül.

El a kezekkel a gyermekemtől!

Szülőként senkinek nem engedem, hogy gyermekem alaptalanul rossz fényben tüntesse fel, vagy indokolatlanul negatívumokat sugalmazzon róla, vagy vádolja csak azért, hogy engem bántson. Közszereplő vagyok, vegyék a bátorságot, álljanak elém, fogalmazzák meg kritikájukat akár művészeti, akár karitatív, vagy emberi cselekedeteim, tevékenységeim miatt, de ebbe ne akarják belevonni a gyermekeimet, mert ők nem lehetnek sem felelősei, sem pedig áldozatai az én ismertségemnek.

Megértem, hogy időnként a saját sikertelenségük miatt elkeseredett emberek, akik már jórészt elvesztették népszerűségüket, ismertségüket, és olykor egzisztenciájukat, úgy próbálják magukra felhívni a figyelmet, hogy másokat pocskondiáznak, vagy egy-egy hangzatosnak tűnő kijelentéseikkel próbálják tudatni, még léteznek. Volt már ilyen esetekre példa velem kapcsolatban az elmúlt évtizedben. Persze a bulvársajtó ezekre mindig lecsap, mert számukra a lapeladás az elsődleges, és azt sem veszik olykor figyelembe, hogy mások személyiségi jogait sértik. Természetesen vannak kivételek, nem lehet a teljes bulvármédiát általánosítani, mint ahogyan a társadalom jó része teszi azt például a kisebbségi csoportokkal. A szórakoztatóiparban dolgozóknak legfontosabb eszköze a média, sokak pedig a negatív reklámot is sikernek tekintik, de köszönöm, ebből én nem kérek! Nekem erre nincs szükségem, és gyermekeimet is abban a szellemiségben neveltem, hogy csak a jó és igaz emberi értéket kövesse, és minden cselekedetében próbálja ezt az értékrendet közvetíteni.A bulvársajtóban és a közöségi médiában szárnyra kapott szóbeszédek, és nyilatkozatok miatt kénytelen vagyok magam is megszólalni, mert úgy érzem, eljött az ideje, hogy felhívjam a figyelmet néhány alapvető dologra!

Meggyőződésem, hogy az irigység és féltékenység állhat a hátterében annak a hangulatkeltésnek, hogy egy fiatal, pályája elején álló énekest olyan előadók bírálják a közösségi portálokon, akiknek előadói pályája leszállóágban van, és évtizedek óta nem tudják visszaszerezni egykori ismertségüket, népszerűségüket. Az előadóművészetben tevékenykedők tisztában vannak azzal, hogy a sikeresség egyik kulcsa a hatékony marketing, mert ez által lehet például a jegyeladásokat fellendíteni. Sajnálatos, hogy az egykor sikeres és ismert előadók mindezt elfelejtik, és azt is, hogy énekesi pályájuk kezdetén ők maguk is komoly erőfeszítéseket tettek, áldozatokat hoztak népszerűségük megteremtéséért.

Pusztán a tények kedvéért: Jennifer előadói pályája nem a tehetségkutatók ismertségéből fakadó hirtelen jött népszerűségnek köszönhetően indult el, hanem hosszú évek óta tartó tanulással, képzéssel és tudatossággal épült. Pontosan azért nem engedtem ilyen versenyekre, hogy megóvjam őt a nemtelen támadásoktól, hogy velem azonosítsák, vagy hozzám hasonlítsák. Mint minden tehetséges gyermek, aki a zenészi pálya felé orientálódik, már gyermekkorában elkezdte a tanulást. Jennifer ötéves korától zongorázik, jelenleg pedig a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának klasszikus énekművész hallgatója. Jennifer énekelt már a világ rangos színpadain, világhírű előadóművészekkel, Kossuth-díjas művészekkel énekelt már egy produkcióban. Mindezt bárki megnézheti az interneten.

[LAPOZAS]

Lányomról, mint fiatal pályakezdő énekesről a szakma legrangosabb képviselői, népszerű és ismert énekesek, Kossuth-díjas művészek is elismerően nyilatkoztak, és ezekről a nap folyamán videókat is posztoltam. Mára már felnőttkorba lépett lányom negyedik önálló koncertjére készül, de a szakma irigyei ezt nem nézik jó szemmel.

A Jennifert ért nemtelen támadások azt bizonyítják, hogy gyermekem miattam nem előnnyel, hanem inkább jelentős hátránnyal tud indulni a zenészi pályán. Szülői kötelességem, hogy mindent megtegyek és megadjak ahhoz, hogyha gyermekem a zenészi pályára szeretne lépni, akkor érvényesülni tudjon, és megvédjem az alaptalan rágalmaktól.

A marketing, a reklám egy olyan szolgáltatás, amely mindenki számára elérhető, és piaci áron szabályozott, és csak az anyagi forrás, vagy az adott keretlehetőség szabhat annak határt. Természetesen, mint minden más koncertszervező cég, vagy önálló előadó bérleti díjat, gázsit fizetünk a produkcióval járó költségek fejében, és ebben sem én, sem pedig a lányom menedzsmentje sem kivétel. Az, hogy édesapaként segítem egyengeti lányom pályáját, inkább dicsérendő, nem pedig megvetendő dolog.

A szakmai és építő jellegű kritikát minden közszereplőnek, a nyilvánosság előtt álló embernek bírnia és tűrnie kell, de a vélemény nem sérthet sem a jó hírnevet, sem a személyiségi jogokat.

Amennyiben ezt tapasztalom, kész vagyok a jog és a törvény adta lehetőségeimmel élni.

Az indokolatlanul, alaptalanul bírálók számára pedig mind a magam, mind pedig Jennifer nevében annyit üzennék: szívesen biztosítok tiszteletjegyet számukra a Kongresszusi Központban, Október 9-én tartandó gálakoncertre, hogy személyesen győződjenek meg lányom előadói tevékenységről, és tények, személyes benyomások alapján fogalmazzák meg véleményüket, észrevételeiket.

Még egyszer üzenem mindenkinek, ha bárkinek velem van problémája, az nekem szóljon, de EL A KEZEKKEL A GYERMEKEMTŐL!

Üdvözlettel: Mága Zoltán

2017-10-01 22:59:23 - Mindenegyben Blog