MindenegybenBlog

Ma 21 éve halt meg Zámbó Jimmy.. Ma a sírjánál jártunk, Ezt láttuk szerda délelőtt a csepeli temetőben.

Ma 21 éve halt meg Zámbó Jimmy.. Ma a sírjánál jártunk, Ezt láttuk vasárnap délelőtt a csepeli temetőben.

Nézd, ilyen ma a síremléke!

Ezt láttuk pénteken délelőtt a csepeli temetőben.

Zámbó Imrét 2001. január 20-án helyezték örök nyugalomra a Csepeli temetőben, ahol sokezres tömeg gyűlt össze, de csak akkor róhatták le kegyeletüket, amikor a család tagjai már távoztak a helyszínről.

A Király koporsóját két fekete ló húzta hintó vitte a gyászszertartásnak helyet adó kerületi görögkatolikus templom kertjétől a temető főbejáratának közelében lévő sírhelyig. A könnyűzenei szakma nevében Kozso mondott búcsúbeszédet.

.Jimmy nyughelyét monumentális síremlék jelöli: hófehér, a zenész képmásával díszített zongora őrzi az álmát, nevének betűit 24 karátos aranyba foglalták. 

.

A sír a rajongók zarándokhelye lett, szinte mindig virágok, mécsesek borítják, de bizarr történetek is kapcsolódnak hozzá:

Két rajongója például

ott próbált önkezével véget vetni az életének. Tizenegy esztendeje egy 40 éves férfi szegezett kést a hasának, de a kiérkező rendőröknek sikerült megmenteni az életét, akárcsak a 2006-ban próbálkozó férfinak, aki megszúrta magát, vére beborította a Király nyughelyét. Két éve pedig egy figyelmetlen teherautó-sofőr rombolta le gépkocsijával a sírkövet, a helyreállítás hónapokon keresztül tartott.

[LAPOZAS]

2022-01-05 09:06:00 - Mindenegyben Blog