MindenegybenBlog

Lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében – jelentette be Lázár János csütörtökön Budapesten.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

A 2010 óta hozott döntéseket értékelve azt mondta: bevált a rezsicsökkentés és sikerült megőrizni a nyugdíjak vásárlóértékét.

Közölte: a tavaszi nyugdíjemelés után novemberben egyösszegű korrekció jön a törvénynek megfelelően, emellett pedig nyugdíjprémium is lesz.

Arról is beszámolt: dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek, ez a következő hónapok gazdasági adatain múlik.

ázár János a versenyképesség javítása miatt fontosnak ítélte, hogy ne csak olcsó legyen a gáz és az áram a lakosság és a vállalkozások számára, hanem azt is, hogy mennyi idő alatt lehet áramot vagy gázt vásárolni, hogyan lehet kapacitást növelni, kiépíteni, hozzáférni. A kormány minden akadályt próbál ezen területen lebontani – emelte ki.

A tárcavezető közölte azt is, hogy a 2030-ig terjedő időszakban 600-800 milliárd forint többletforrást áldoznak a turizmusra, ami a növekedés záloga lesz. Ma a GDP 9-10 százalékát ez a turizmus adja, a kormány 16-17 százalékig növelné ezt a részesedést – fejtette ki, megjegyezve: az ágazatban még vannak tartalékok.

Mint mondta, a turisztikai ügynökségek által kijelölt fejlesztési irányokra fókuszálnak, az első pályázati felhívás pedig a napokban jelenik meg, ez a kis panziók számára teszi lehetővé a fejlesztést.

Forrás : profitline.hu

2017-10-06 11:20:40 - Mindenegyben Blog