MindenegybenBlog

Legyen odafent könnyebb, Domi – 5 éves kisfiút felejtett a felhevült kocsiban az anyja

Újabb Tragédia: Ötéves Kisfiú Halt Meg a Forró Autóban

Az amerikai nyár újabb szörnyű esettel gyarapodott, amikor egy ötéves kisfiú, Dionicio Perez, egész napra a forró autóban ragadt és esélye sem volt a túlélésre. Az ilyen esetek sajnos nem ritkák, mégis sok szülő nem tanul belőlük. Idén nyáron már a tizedik ilyen haláleset történt az Egyesült Államokban.

A tragédia helyszíne Omaha, ahol a rendőrség a város egyik szépségszalonja előtt talált rá a kisfiúra. A 40 éves nevelőanyja, Juanita Pinon, reggel 10:30-kor hagyta a gyermeket a járműben, amikor munkába érkezett. Dionicio egész nap a tűző napon parkoló autóban maradt, és csak délután öt órakor érkeztek meg a hatóságok. A mentők minden erőfeszítésük ellenére sem tudták újraéleszteni a kisfiút, akinek testhőmérséklete több mint 40 fokra emelkedett.

A tragédia után a helyszínt gyertyák, virágok és plüss állatok lepték el, a helyiek pedig kék lufikat engedtek az égbe, mivel ez volt Dionicio kedvenc színe. A város gyászolja a kisfiút, és emlékezik rá a szívszorító események kapcsán.

Juanita Pinon, a gondatlan nevelőanya, akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat, miután a vádak között szerepel gyermekbántalmazás, hanyagság és gyilkosság is. Hosszú bűnügyi múltja csak súlyosbítja helyzetét, és az ítélet várhatóan szigorú lesz.

A tragédia ismét rámutat arra, mennyire fontos odafigyelni a gyerekekre, különösen a nyári hőségben, és soha nem szabad őket felügyelet nélkül hagyni az autóban.

 

 

2024-07-17 18:07:42 - Mindenegyben Blog