Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Légy nagyon óvatos!!! Ha van ilyen kártyád vigyázz vele, mert veszélyesebb, mint hitted! Százezreket bukhatsz ha ezt az információt nem tudod!!! Jó eséllyel fogalmad sincs róla, hiszen senki nem mondta el, a amikor megkaptad! Feltétlenül tájékozódj
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 29. (vasárnap), 10:18

Légy nagyon óvatos!!! Ha van ilyen kártyád vigyázz vele, mert veszélyesebb, mint hitted! Százezreket bukhatsz ha ezt az információt nem tudod!!! Jó eséllyel fogalmad sincs róla, hiszen senki nem mondta el, a amikor megkaptad! Feltétlenül tájékozódj (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 29

A Mirror véleménye szerint abból adódnak feltehetően a tévedések, hogy a kártya nevében szerepel a “biztosítás” szó.

Az utasbiztosítást sem helyettesíti

Az egyik leghasznosabb dolog az Európai Egészségbiztosítási Kártya, amit elvihetünk magunkkal egy európai utazás során, de azt is érdemes tudunk, hogy ez az utasbiztosítást nem helyettesíti. Korlátozottak a kártyának, igaz, hogy feljogosít az orvosi ellátásokra, de csak olyan szinten, amit egy helyi biztosított is megkap.

Hirdetés
[ ]

Az egyenlő bánásmód elve alapján ez viszont azt jelenti, hogy például a magyar beteg például egy ausztriai tartózkodás esetén, ezzel a kártyával azt az ellátást veheti igénybe, amelyet megkap az osztrák biztosított is közfinanszírozott szolgáltatónál.

Fontos tudni, hogy csak közfinanszírozott szolgáltatóhoz lehet fordulni ezzel a kártyával, ezt a kártyát egyáltalán nem fogadják el a magán-egészségügyi szolgáltatóknál.

Arról is érdemes mindig jó előre tájékozódni, hogy a kártyával milyen ellátásokat vehetünk igénybe, az is igaz, hogy minden tagállam ellátási csomagjába beletartozik a baleseti ellátás. A kártya nem nyújt fedezetet az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre/kötelező hozzájárulásokra.

Mikor jelent nagy segítséget a “kék kártya”?

Azok az egészségügyi szolgáltatások vehetőek igénybe egy másik tagállamban, amelyek orvosilag szükségessé válnak az adott helyen való átmeneti tartózkodás alatt.

Azt, a kezelőorvos bírálja el, hogy pontosan mit jelent az orvosilag szükséges ellátás. Orvosilag szükséges ellátásnak minősül az Európai biztosság határozatai alapján:a dialízis-kezelés,az oxigénterápia isvalamint a szüléssel kapcsolatos ellátások is.

Természetesen javasolt ilyen esetekben az előzetes kapcsolatfelvétel a külföldi szolgáltatóval.

Nem használható fel akkor a Kártya, ha egy másik tagállamba valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazunk , mint például egy fogorvosi kezelés.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés