Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
KÖZLEMÉNY! 2-szer érkezik CSALÁDI PÓTLÉK AUGUSZTUSBAN! Ekkor érkezik a számládra az 1. és ekkor a 2. ITT vannak a dátumok :
Mindenegyben Blog - 2019. július 29. (hétfő), 17:45

KÖZLEMÉNY! 2-szer érkezik CSALÁDI PÓTLÉK AUGUSZTUSBAN! Ekkor érkezik a számládra az 1. és ekkor a 2. ITT vannak a dátumok : (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 júl 29

Családi pótlék összegek forrása: Magyar Államkincsár (MÁK)

A családi pótlék alanyi jogon jár ugyan, de kézhezvétele feltételhez kötött:

Hirdetés
[ ]

Az átalakított családi pótlékból származtatott iskoláztatási támogatás azt jelenti, hogy ha a gyerek már tanköteles és iskolába jár, akkor iskoláztatási támogatás jár a szülőnek, de ezt az összeget csak akkor kapja meg, ha a gyerek nem hiányzik 50 óránál többet igazolatlanul.Amennyiben a kisgyermek még óvodás korú, akkor nem hiányozhat igazolatlanul az óvodából 20 napnál többet, különben a nevelési ellátás néven futó családi pótlék utalás felfüggesztésre kerülhet.

Családi pótlék igénylése

Családi pótlékot bármely szülő igényelhet, aki gyermeket nevel. Ez az állami támogatás minden magyar állampolgárságú szülőnek alanyi jogon jár. Nevelési támogatás vagy iskoláztatási támogatás (azaz családi pótlék) igénybevételéhez hivatalos formanyomtatvány benyújtása szükséges, mely a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapjáról letölthető: kérelem családi pótlék megállapítására (MÁK).

Meddig jár / lesz a családi pótlék?

Az érettségit követően már nem jár családi pótlék a gyermek után. A családi pótlék ugyanis csak a tanév végéig, azaz június végéig jár. A jogszabály szerint ugyanis a családi pótlék (azaz iskoláskorúnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség teljes időtartamára jár, illetve addig, amíg a gyermek közoktatási intézményben tanul, de legfeljebb annak a tanévnek végéig, amikor betölti a 20. – sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. – életévét.Viszont ha továbbtanul a gyerek, és van fiatalabb testvére (aki után még jár a családi pótlék), akkor a szülő kérvényezheti, hogy vegyék figyelembe azt a gyermeket is, amelyik még tanul, de családi pótlék már nem jár utána. Így a fiatalabb testvérek után magasabb összegű családi pótlék jár. Például kétgyermekes családnál, ha a nagyobbik leérettségizett, és továbbtanul, akkor a fenti táblázat alapján nem az egy gyermek után járó után járó 12.200 forintot, hanem a kétgyermekesek után járó 13.300 forintot kaphatja a szülő. Forrás: http://www.vasarlocsapat.hu/

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés