MindenegybenBlog

Közel sincs vége az ítéletidőnek ,csak most jön a java: már a másodfokú riasztást is kiadták - itt fog lesújtani a vihar órákon belül

Még nincs vége: újabb vihar közelít az ország felé.

Ha azt hitte, hogy a szombat esti viharral véget ért az ítéletidő, akkor nagyot téved. Vasárnap ugyanis napközben délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, több napsütés a nap első felében lehet. Délelőtt még kevesebb helyen, délutántól azonban dél felől egyre több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás kísérhet. A délkeleti szél megélénkül, a középső országrészben megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 20, 27 fok közé csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásából.

A zivatarok és a felhőszakadások miatt az egész országra, míg a hőség miatt néhány megyére is elsőfokú riasztást adtak ki. Azonban a felhőszakadások miatt az ország középső részén lévő megyéknél másodfokúra kellett emelniük a figyelmeztetést, így ott akár 50 mm-t is meghaladó csapadék hullhat.

Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.28. vasárnap éjfélig

ZIVATAROS HÉTVÉGE

Délelőttig inkább csak helyenként (főként északkeleten és nyugaton, délnyugaton) ígérkezik villámtevékenység, majd a déli óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé alakulnak ki zivatarok.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés (általában 50-80 km/h), jégeső (jégátmérő néhol akár > 2-4 cm) kísérheti. Legjellemzőbb azonban a felhőszakadás lesz, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt.

HŐSÉG

Ma főként az Alföldön délkeleti felén közelíti, vagy kissé meg is haladja a napi átlag a 25 fokot.

2019.07.28. 05:48 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. július 28. 06:36 (04:36  UTC)  [iRhh]

2019-07-28 09:34:55 - Mindenegyben Blog