Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Koronavírus csak a kezdet! „A járványok korára kell felkészülnünk” – A virológus szerint újabb kórokozók jelenhetnek meg az emberek között
Mindenegyben Blog - 2020. november 05. (csütörtök), 16:24

Koronavírus csak a kezdet! „A járványok korára kell felkészülnünk” – A virológus szerint újabb kórokozók jelenhetnek meg az emberek között (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 05
Hirdetés
[ ]

Jakab Ferenc, a pécsi koronavírus-kutatócsoport vezető virológusa szerint "a járványok korára kell felkészülnünk", mert egyre több állati eredetű fertőzés terjed át az emberekre. A következő években minden bizonnyal újabb és újabb állati eredetű kórokozók fognak megjelenni az emberek közt. A mostani humán fertőzések - köztük a koronavírus is - mintegy 60 százaléka gerinces álaltoktól származik, azaz úgynevezett "zoonózis-betegségek". Ezeket alapesetben egymás közt terjesztik az állatok, de rosszabb esetben átterjedhetnek háziállatokra is, róluk pedig az emberekre - írja a 444 Jakab Ferenc virológus, a pécsi koronavírus-kutatócsoport vezetőjének a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadására hivatkozva.

"Idő kérdése volt, mikor lesz koronavírus-világjárvány, és mikor lesz képes emberről emberre terjedni. (...) Az eredmény egy megállíthatatlan világjárvány" - mondta Jakab Péter, utalva a mai globális turizmusra, ami mellett elkerülhetetlen, hogy egy ilyen fertőzés világszerte elterjedjen.

Éppen ezért fontos, hogy még időben felismerjük az állatvilágban jelenlévő vírusokat, ugyanis minél előbb kimutatható egy ilyen kórokozó, annál könnyebben akadályozható meg a jövőben, hogy átterjedjen háziállatokra és emberekre, vagy ha mégis megtörténne a baj, akkor legalább a világjárványt el tudjuk kerülni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés