MindenegybenBlog

Kisírt szemmel közölték a rendkívüli hírt Karsai Dánielről

 

 

Karsai Dániel megérte annak a színdarabnak a bemutatóját, amelynek ötlete tőle származik, és amelynek megírásában is aktívan részt vett. Nemcsak hogy megérte, de jelen volt a premier előadásán.

Karsai Dániel, aki gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzd, tavaly augusztusban kereste meg Szenteczki Zita rendezőt azzal az ötlettel, hogy színpadra vinné részben saját helyzetét, részben az elmúlást és a halállal való szembesülést. Bíró Bencével közösen kezdték el kidolgozni a darabot.

„Színdarabot létrehozni mindig is régi álmom volt, mert ez egy szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan” – mondta Karsai Dániel, aki nagyon szerette volna megérni a bemutatót. Állapota az elmúlt nyolc hónapban jelentősen romlott, ezért kérdéses volt, hogy ott lehet-e. Sikerült. Az ügyvéd kerekesszékben, ápolója társaságában nézte végig az "Egy tökéletes nap" című darab premierjét a 6SZÍN-ben.

 

 

A dráma sok olyan dolgot tár fel az aktív eutanáziáért küzdő alkotmányjogászról, amit eddig még nem mondott el: érzéseit, konfliktusait, amelyek minden magatehetetlen, ápolásra szoruló, halálos betegre érvényesek. A bemutató „kivételes, megrendítő és felemelő volt” a színház Facebook bejegyzése szerint. A darab végén a színészek közül sokan sírtak, a teltházas közönség állva tapsolt, sok néző pedig kisírt szemmel hagyta el a nézőteret.

Karsai Dániellel készült videónk itt látható:

 

2024-07-01 08:15:02 - Mindenegyben Blog