MindenegybenBlog

Kiengedték Sztojka Ivánt a börtnöből. Ő végzett 6 évvel ezelőtt Marian Cozmával!

Kiengedték a börtönből Sztojka Ivánt, akit még a Cozma-gyilkosságban való közreműködésért tartóztattak le.

Jó magaviselet miatt 9 év és 5 hónap után 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra helyezték Sztojka Ivánt, Marian Cozma gyilkosát.

„Kérem nem említsék a nevemet, mert, félek, hogy bajom esik. Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát” – mesélte a Borsnak egy aggódó tanú.

Sztojkát Marian Cozma meggyilkolása miatt ítélték másodfokon 2012-ben 13 év letöltendő börtönbüntetésre. Marian Cozmát a Patrióta nevű szórakozóhelyen szúrta szíven Raffael Sándor. Azonban Sztojkának nagy szerepe volt abban, hogy Raffaelnek sikerülhetett a gyilkosság.

Cozma a falnak szorult Sztojka és Németh Győző támadása miatt, mikor a gyilkos szíven szúrta, majd ezután Sztojka még kétszer belerúgott a földön fekvő haldokló válogatott kézilabdázóba.

A Bors megkereste Sztojka ügyvédjét, dr. Keresztúri Mónikát is:

"Múlt csütörtökön tartották Sztojka Iván meghallgatását a börtönben, és kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta. Először a sopronkőhidai fegyházban volt, onnan a baracskai börtönbe, végül Szombathelyre, fogházba került. Iván mindent elért börtönben, amire lehetősége volt: alacsony biztonsági kockázati besorolásba került, ezért járt az enyhébb fokozat is. Sokat dolgozott és olvasott az emberi pszichéről. Két lehetősége volt, kibírja vagy belehal. Ő tisztességgel leülte az éveit és kibírta. Amikor kijött, leírhatatlan boldogságot láttam rajta, el sem akarja hinni, hogy szabadult. Azt mondta nekem, olyan mintha csak tegnap ment volna be" - mondta az ügyvéd.

2018-07-25 07:49:39 - Mindenegyben Blog