MindenegybenBlog

Kedves mindenki kedves ismerőseim !Meghalt a 2éves kisbabám!Isten Veled Angyalka

A 2 éves lány meghalt, miután elkapta a ritka vírust egy galambtól, és az orvosok értetlenül állnak

Egy kisgyermeket kórházba szállítottak az ausztráliai Randwickben, majd egy hónappal később tragikusan meghalt – most az orvosok úgy vélik, hogy galambürüléktől kaphatta el a Newcastle-betegséget

A kétéves kislány leukémiával küzdött és éppen a második kemoterápiás kezelésén esett át, amikor megkapta a fertőzést. Az orvosok először értetlenül álltak a dolog előtt, mivel ez egy rendkívül ritka vírus, amely általában baromfikon keresztül terjed. Majd később rájöttek, hogy egy galamb adhatta át a kórt a kislánynak.

A kisgyerek, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, az ötödik áldozata a kórnak, mióta felfedezték. Három hétig megfázásos tünetektől, valamint hányingertől és hányástól szenvedett. Ezek után azonban az állapota rohamosan romlani kezdett és epilepsziás rohamokat kapott. Annak ellenére, hogy az orvosok vírusellenes szereket, antibiotikumokat és görcsoldó gyógyszereket adtak a gyereknek az agyduzzanat és a fájdalom kezelésére, állapota nem javult. Tragikus módon egy hónappal a kórházba szállítása után meghalt.

A Newcastle-betegséget az 1-es típusú madárparamyxovírus (APMV-1) okozza, és a madarak nyakának csavarodását és szárnyak remegését okozhatja. Annak ellenére, hogy embereknél rendkívül ritka, jellemzően csak szemfertőzésekhez vezet. A kislánynál viszont a vírus miatt agyvelőgyulladás és agyi ödéma lépett fel - írta a Mirror.

2023-12-09 14:17:16 - Mindenegyben Blog