MindenegybenBlog

Karsai Dániel olyan intelligens módon küldte el a francba Szakács Megafon-os Pityukát, hogy azt nem teszi zsebre

" Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orlis szx is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat. 

Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek. 

Tegyük fel, hogy az életvégi döntés meghozatala “rossz”. Evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni.

Sokan most az asztalra csaphattak. Micsoda? Ezen az alapon akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót? Természetesen nem. A mások sérelmére elkövetett “rosszat” nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De ha más nem sérül, mint az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható.

Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.

Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!

Mindenkinek szép napot kívánok. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Németország, reszkess." 

Távozik a közéletből a nyugtatót ajánló megafonos

„Elismerem, hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem” – írta Szakács István, a Megafon győri influenszere szombati Facebook-bejegyzésében.

Szombaton a közösségi oldalán a Megafon győri influenszere kijelentette, hogy őszintén sajnálja a történteket. „Nem is értem, hogy jött ki ilyen belőlem” – tette hozzá.

Az intenzív TikTok-élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– fogalmazott Szakács István.

„Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől, akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” – tette hozzá az influenszer, aki egyike volt azoknak, akik részt vettek a Megafon képzésein, és a civil életéből kilépve készített videókat a kormány üzeneteinek közvetítésére.

2024-06-16 18:10:48 - Mindenegyben Blog