MindenegybenBlog

Karóval vert agyon Dániel egy 61 éves nőt Sályon, a falubeliek sokkot kaptak

Karóval verte agyon egy falubelije a neves néprajzkutatónőt, a 61 éves B. Hajnát Sályon. Fiatal gyilkosa tette után elmenekült, de alig néhány órányi bujkálás után másnap kattant a bilincs a csuklóján.

Hátracsavart kézzel, bilincsben vezették el a 21 éves T. Dá­nielt, azt a sályi férfit, aki brutális módon végzett egyik falubelijével, a híres néprajzkutatóval, a 61 éves B. Hajnával. A fiú rárontott az egyedül élő, védtelen asszonyra, és egy karóval verte halálra. Hajnának egy gondozó segített a napi teendőkben, csütörtökön azonban nem nyitott ajtót neki. Mikor segítője bement, horrorisztikus látvány tárult a szeme elé, Hajna a padlón feküdt, már jó ideje halott volt. A falubeliek egy emberként gyászolják a diplomás kutatót. Mind őt, mind pedig híres történész és zenész édesapját szerették és tisztelték.

– Elképesztő intellektusú család volt. Ernő bácsi országszerte híres történész, hegedűművész és néprajzkutató volt, akit többszörösen díjaztak, még a Ma­gyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet is megkapta – sorolta a család egyik közeli ismerőse. – Hajna nem maradt el apukája mögött, hasonló pályát választott, hihetetlen tudással rendelkezett. Bár a család Győrben élt, Hajna az apukája halála után visszatért Sályra, a szülőházba. Szegény, a válásakor és az apja halála után ugyan megroppant, de itt mindenki na­gyon örült ne­ki, hogy visszatért, közkedvelt ember volt a fa­luban – ingatták a fejüket. Senki sem érti, hogy vajon miért törhetett be Hajnához gyilkosa.

[LAPOZAS]

– Bár neves kutató volt, a pénz soha nem vetette fel Hajnát. Azt sem tudjuk, hogy egyáltalán elvitt-e valamit a tettes. Szegény Hajnának az lehetett a veszte, hogy túl naiv volt, igazi művészlélek, a légynek sem ártott, és egyedül élt – vélekedtek az utcabeliek.

A 21 éves T. Dávid a tette után nem menekült messzire, a településen rejtőzött el, ahol a zsaruk pár órán belül meg is találták és előállították. Napokon belül előzetes letartóztatásba helyezhetik.

– Nagyon reméljük, hogy hosszú időre rácsok mögé kerül. Ilyen sorsot és kínhalált senki nem érdemel, főleg nem egy olyan nő, mint Hajna volt – szögezték le az ismerősök.

2020-02-01 13:06:50 - Mindenegyben Blog