MindenegybenBlog

JÖN A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV ÉS A kötelező maszkviselés ÚJRA

JÖN A kötelező maszkviselés és a súlyos LÉTSZÁMKORLÁTOZÁS Magyarországon! Bevásárlóközpontok, zárt terek, tömegközlekedés - MINDENHOL VÁLTOZÁS JÖN!

Hosszú stagnálás után most hét helyen is emelkedést mutatott a koronavírus koncentrációja a szennyvízben. A virológus szerint hamarosan elér minket a következő hullám.

- Hét helyszínen is emelkedést mutatott a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve folyamatos emelkedés várható - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus, aki elárulta, hogy ezek alapján

IDÉN NEM OKTÓBERBEN, HANEM SOKKAL HAMARABB, TALÁN MÁR SZEPTEMBERBEN, VAGY AUGUSZTUS VÉGÉN BEROBBANHAT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY KÖVETKEZŐ HULLÁMA.

Mint azt a lapnak elmondta, vélhetően augusztus végén már észlelhető lesz az emelkedés, de az igazi növekedést majd a szabadságolási időszakok vége és az iskolakezdés hozhatja el.

- A vakcina arra jó, hogy kivédje a súlyos betegséget és az elhalálozást, éppen ezért nekünk is tudni kell különbséget tenni a fertőzöttek számának növekedése, valamint a súlyos betegek és a kórházban lévők számának növekedése között – emelte ki.

[LAPOZAS]

Rusvai szerint hamarosan emelkednek az esetszámok © TV2

Hozzátette azt is, hogy vélhetően szépen, lassan visszatér a maszkviselési korlátozás is, először tömegközelkedésen, majd a zárt helyeken, leghamarabb például a bevásárlóközpontokban.

Komoly veszélyben vannak, akik még nem oltatták be magukat, hiszen a koronavírus-járvány másfél éve alatt szelektálódtak azok a rendkívül fertőzőképes mutánsok, amelyeket a régebbi variánsokhoz képest sokkal könnyebb elkapni, mondta a Semmelweis Egyetem Széchenyi-díjjal frissen kitüntetett rektora szombaton az M1-en.

Merkely Béla az MTI tudósítása szerint hozzátette: amíg az átlag napi fertőzöttek száma nem emelkedik a mostani többszörösére, kiemelten fontos, hogy azok az emberek, akik eddig nem tették, vegyék fel az oltást. Hangsúlyozta: a fertőzöttek száma emelkedik, napi 100-120 új esetet jelentenek, de a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz, a mostani hullám az egészségügyet nem terheli meg majd.

A rektor továbbá elmondta: a delta variáns a brit variánssal azonos tünetekkel jár, de fertőzőképessége nagyobb. A fiatalok oltása is elsősorban a vírus terjedésének megakadályozása szempontjából fontos.

Lehet, hogy visszatér a maszkhasználat, de nem minden esetben, mivel az új variáns ellen kevésbé hatékony a maszk

– fűzte hozzá. Meg kell szerezni a védettséget, mivel csak ezzel lehet elkerülni a súlyos lefolyású megfertőződést, és csak így tud mindenki visszatérni megszokott életéhez, fogalmazott.

2021-08-21 17:50:43 - Mindenegyben Blog