MindenegybenBlog

Jó hírek! Több ezer magyar háztartásnak jár vissza pénz mert túlszámlázták a csekkeket! Utalással kapják meg a visszajáró összeget! Itt tájékozódhat a részletekről

FONTOS! TÖBB EZER MAGYAR HÁZTARTÁS KAP VISSZA PÉNZT MERT TÚLSZÁMLÁZTÁK A CSEKKEKET!

Jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt 2017. első felében összesen több mint 274 millió forintot kellett visszautalniuk a szemétszállító cégeknek a fogyasztók számára.

Folyamatosan ellenőrzi a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében a szemétszállítással foglalkozó cégek díjszabási gyakorlatának jogszerűségét. A települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlákat állítanak ki a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok, intézmények vagy ingatlantulajdonosok részére – tájékoztatott MEKH.

Közölték, a jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a MEKH határozatban szólítja fel arra, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét térítsék vissza az arra jogosultaknak, a visszafizetés tényét pedig megadott határidőn belül igazolják a hivatal felé.

Az idei év első felében a MEKH felügyeleti eljárásainak eredményeként az érintett cégek összesen 274 699 475 forintot fizettek vissza a fogyasztóknak. A díjfelügyeleti eljárásokról szóló határozatok a MEKH honlapján érhetők el.

Forrás : hirado.hu

Idén az első fél évben több mint 274 milliárd forintot fizettek vissza a szemétszállító cégek a fogyasztóknak jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt, a szolgáltatást végző vállalkozások díjszabását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében továbbra is folyamatosan ellenőrzi.

A MEKH pénteki közleménye hangsúlyozza, hogy a települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlát állítanak ki a szolgáltatás igénylőinek. A jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a hivatal határozatban szólítja fel, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét fizessék vissza – írták.

2017-09-16 07:30:18 - Mindenegyben Blog