MindenegybenBlog

jó hírek Michael Schumacher állapotáról!Megtörte a csendet a Ferrari egykori főnöke

ean Todt elárulta, javul a hétszeres világbajnok állapota, sőt, az exversenyző rendszeresen nézi Forma-1-es futamokat.

2013 végi síbalesete óta alig lehet hallani bármit is Michael Schumacher állapotáról. A család hírzárlatot rendelt el, így csak nagyon ritkán kapunk információmorzsákat a hétszeres világbajnokról, ám sokszor azokból is nehéz eldönteni, történt-e pozitív elmozdulás a rehabilitáció során.

Épp ezért örömteli, hogy korábbi csapatfőnöke és jó barátja, Jean Todt hajlandó volt beszélni a német expilóta állapotáról a Radio Monte Carlónak adott friss interjújában – írta a Sun.

„Mindig óvatos vagyok ezekkel a kijelentésekkel, de valóban együtt néztem a futamot Michael Schumacherrel svájci otthonában” – mondta az FIA elnöke.

Bár nem részletezte barátja állapotát, azt elmondta, hogy Schumi „a lehető legjobb kezekben van, alaposan ügyelnek rá”. „Nem adja fel, folytatja a harcot” – tette hozzá.

A javulás ellenére nem lehetett felhőtlen Todt öröme.

„A családjának is épp ekkora küzdelem ez, na meg persze, a mi kapcsolatunk sem lesz már a régi. Már nem tudunk úgy kommunikálni, mint korábban.”

Nem a korábbi Ferrari-csapatfőnök az egyetlen régi bajtársa, aki rendszeresen látogatja Schumachert. Ross Brawn még januárban hangsúlyozta, milyen fontos, hogy óvják a gyógyuló exversenyzőt a médiafigyelemtől.

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot Corinnával [Schumacher felesége] és teljesen egyetértek döntésükkel” – mondta akkor a hírzárlatra utalva. „Michael mindig is egy nagyon zárkózott ember volt.”

A legendás sportolóról jelenleg dokumentumfilm készül, amit év végén mutatnak majd be.

2019-07-30 19:02:57 - Mindenegyben Blog