MindenegybenBlog

Januártól 7 ezer forintos ajándékot ad készpénzben a kormány minden magyar dolgozónak!

Januártól 7 ezer forintos ajándékot ad készpénzben a kormány minden magyar dolgozónak!

Azt már szinte mindeki tudja, hogy jövőre is jelentős minimélbér, illetve garantált bérminumum emelkedésre kell számítani, hiszen már hónapokkal ezelőtt bejelntették, de most egy nagyon új és friss hírt kaptak a magyar munkavállalók, aminek garanáltan mindenki örülni fog, mert minden magyar dolgozót érint és mindnekinek fizetésemelést jelent!

A jó hírt Varga Mihály, Nemzetgazdasági miniszter jelentette be, mely szerint (ez már nem új infó) a szociális hozzájárulási adó jövőre, 2018. január 1-től 2 száazlékponttal csökkenni fog! Most ehhez egy újabba dalékot kaptak a dolgozók, miszerint a 2 száalékos csökkenés mellé a kormány további fél százalékot adhat!Így most már 2,5%-os csökkenésről beszélünk,a mi nettó fizetésemelést jelenthet a magyar doglozóknak! Varga Mihály, a Reutrs nevű német lapnak beszélt a legfrisebb tervekről!

A plusz 0,5 százalékpontos csökkentést a tavaly novemberben megkötött megállapodás teszi lehetővé.Ezzel jelentős mértékben csökkennek a munkaaadók terhei, ami következtében magasabb fizetést tudnak adni a dolgozóiknak.

A szochó jelenleg 22 százalékos, ami a 290 300 forintos jelenlegi átlagbér esetében havonta 63 866 forintot jelent, amit a munkaadó fizet. Ez az összeg a mostani átlagbér alapján jövőre 58 060 forintra csökken. Ha pedig tényleg további 0,5 százalékponttal mérséklődik jövőre a szochó, akkor 19,5 százalékos lesz, ez pedig 56 608 forintra mérsékelné a szóban forgó összeget.-írja a napi.hu.

2017-09-26 10:43:42 - Mindenegyben Blog