Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ITT A SZIGORÍTÁS! EHHEZ MOSTANTÓL ÚJRA KÖTELEZŐ A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY JÚLIUS 15-TŐL! Hát erre most nem számítottunk.....
Mindenegyben Blog - 2021. július 12. (hétfő), 18:29

ITT A SZIGORÍTÁS! EHHEZ MOSTANTÓL ÚJRA KÖTELEZŐ A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY JÚLIUS 15-TŐL! Hát erre most nem számítottunk..... (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 12

A valamivel több mint kétmillió lelket számláló Szlovéniában eddig 847 611-en kaptak védőoltást, közülük 739 619-en már a második adagon is túl vannak. Ez az oltásra jogosult lakosság 40, illetve 35 százaléka.    

A szlovénokkal kötöttünk kétoldalú megállapodást

2021. 05. 01-től Magyarország állampolgárai és a vele együtt utazó, 15. életévet be nem töltött közeli hozzátartozó kiskorú korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphet be Szlovéniába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben a szülők rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított megfelelő érvényes igazolással (védettségi igazolvány) - olvasható a konzuli szolgálat tájékoztatójában.

Hirdetés
[ ]

EZ AZT JELENTI TEHÁT, HOGY AZ OLTOTT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK UTAZHATNAK A SZOMSZÉDBA, OLTÁS NÉLKÜL VISZONT NEM AJÁNLATOS ÚTNAK INDULNI.

Ez minden bizonnyal fontos azoknak, akik a szomszédos országba terveztek nyaralást, vagy éppen átutaznának és Szlovénia felől közelítették volna meg például a horvát tengerpartot.

Akik átutazóként terveztek Szlovénián keresztül menni Horvátország tengerpartjarira (Isztria félszigetére például erre visznek az útvonaltervezők), és nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, azoknak most új utat kell keresniük. Mert bár a horvátok negatív teszttel is beengedik az utazókat, a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők már elakadhatnak a szlovén határon, elméletileg.

Mi folyik a horvátoknál?

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 58 új fertőzöttet azonosítottak, így a járvány kezdete óta meghaladta a 360 ezret az új koronavírussal megfertőződöttek száma. A vírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben senki nem halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8227 maradt. Kórházban 106 beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.    

A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 550 632-en kaptak védőoltást, közülük 1 263 602-en már a második adagot is.    

Horvátországban a közegészségügyi hatóságok szerint csökkent az oltakozási hajlandóság, a lakosságnak mindössze valamivel több 38 százaléka kapta meg valamelyik vakcina legalább első dózisát. Az Európai Unióban csak Litvániában, Bulgáriában és Romániában rosszabb az átoltottság aránya.    

Szlovéniához hasonlóan Horvátországban is gyorsan terjed a vírus delta variánsa, horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) adatai szerint a pozitív minták ötven százalékát teszi ki.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés