Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ITT A NAGY időjárás ELŐREJELZÉS :Napra pontosan mutatjuk hány fok és milyen idő lesz novemberben
Mindenegyben Blog - 2023. november 04. (szombat), 07:52

ITT A NAGY időjárás ELŐREJELZÉS :Napra pontosan mutatjuk hány fok és milyen idő lesz novemberben (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 nov 04

Csapadék szempontjából Európában az északi részekre az átlagosnál valamivel több csapadék jöhet, míg a déli részekre inkább az aszály folytatódhat. Ez alapján a Kárpát-medence a két terület között helyezkedik el.

Az előrejelzési térképek alapján a déli, főleg a délkeleti területeken inkább a szárazabb időjárásra van kilátás, különösen az időszak második felében.

A JAMSTEC jelentése a téli időszakra A Japán Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) szeptemberi jelentése szerint a tél első részében egyértelműen melegebb téli időjárás várható, mint általában. A tél második részében ez az enyhe tendencia kissé csökken, de még megmarad, majd a tavaszi időszakra lehet átlagos a hőmérséklet.

Hirdetés
[ ]

A csapadékot tekintve a japán szakértők is átlagos értékeket várnak, a déli területeken nagyobb szárazsággal.

  • A Columbia Egyetem IRI téli előrejelzése: Az International Research Institute for Climate and Society intézet a Columbia Egyetem és a NASA közös projektje, amely a klíma kutatására szakosodott. Az intézet szezonális előrejelzései nagy tekintélynek örvendenek.

Az intézet szerint az elkövetkező tél hőmérséklete magasabb lesz, mint általában, főleg az időszak első felében. A tél végére ez a határozott tendencia gyengül, de még így is melegebb lehet a tél második fele.

Csapadék szempontjából az IRI is szárazabb időszakot vár, különösen Európa délkeleti részén.

Az ECMWF előrejelzése :Az intézet előrejelzése alapján Európa nagy része melegebb lesz az október-december időszakban. Nyugat-Európában a november és a december a magas légnyomás miatt hidegebb időjárást és kevesebb csapadékot hozhat.

Hirdetés

Tehát összefoglalva elmondható, hogy a nemzetközi előrejelzések egy enyhébb telet jósolnak Európára.

Egy nap szünet a frontok között

Szombaton virradóra felszakadozik a felhőzet, ám reggelre többfelé pára, köd, rétegfelhőzet képződhet, mely néhol csak lassan oszlik fel. Ezt követően változóan felhős-napos időre van kilátás. Gyenge eső, zápor eleinte főleg délnyugaton, majd elvétve fordulhat elő. Nyugaton délutántól feltámad a délies szél. A hajnali 1-8 fokot követően napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap megérkezik a következő front, mely országszerte esőt, záporokat, zivatarokat és felerősödő, helyenként viharos szelet hoz magával. Néhol kiadós csapadék eshet, késő délután kelet felé távozik a csapadék. A csúcshőmérséklet ekkor 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Hétfőn már napos időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Az élénk déli-délnyugati szélben délután 13-18 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, 3 és 10 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden már több felhőre készülhetünk, a napos időszakok mellett elszórtan lehetnek záporok, majd este délen egyre több felé lesz szükség az esernyőkre. Többfelé élénk légmozgásra, 11-17 fokos maximumokra számíthatunk. Szerdán is marad a változékonyság, a szeles időben záporok is kialakulhatnak.

címlapfotó:illusztráció!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés