MindenegybenBlog

Itt a hivatalos bejelentés Lázár Jánostól az idei ajándék Erzsébet utalványról! Mutatjuk mekkora összegű Erzsébet utalványra, mekkora összegű készpénzre számíthatnak a nyugdíjasok hamarosan!

Újra jön a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalvány A nyugdíjasok a következő juttatásokra számíthatnak a kancelláriaminiszter szerint : – kompenzációra, a kalkuláltnál magasabb infláció miatt – prémiumra, a magas gazdasági növekedésnek köszönhetően, – az Erzsébet-utalványban adott karácsonyi ajándékra is számíthatnak .

Egy átlagnyugdíjas a karácsonyi ünnepek előtt a nyugdíja több mint ötödét kaphatja meg.

Remekül teljesít a gazdaság, ezért részesülniük kell a közös sikerből és teljesítményből a nyugdíjasoknak is, derült ki Lázár János szavaiból a sajtótájékoztatón. MTI tudósítása szerint: – a törvénynek megfelelően, a tavaszi nyugdíjemelés után novemberben egyösszegű korrekció jön, emellett pedig természetesen lesz nyugdíjprémium is .

– Arról is beszélt, hogy „dolgoznak azon, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak az érintettek”. de a következő hónapok gazdasági adataitól tette függővé ezt az intézkedést. Mintegy 18 ezer forintos pluszban reménykedhetnek az átlagnyugdíjasok novemberben, ebben az összegben szerepel már 0,2 százaléknál kicsit több prémium , így a karácsonyi ünnepek előtt ,az Erzsébet-utalvánnyal együtt akár a nyugdíjuk több mint ötödét kaphatják meg.-írja az http://www.azenpenzem.hu.

avaly először fordult elő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, személyes ajándékként, 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt adományozott az időseknek. Ezt a lépést anno, az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be. Megfogalmazása szerint: egy karácsonyi gesztusnál nem akartak vitát nyitni arról, ki kap több, ki kap kevesebb pénzt, ezért méltányosnak tartja az Idősek Tanácsának azt a javaslatát, hogy minden nyugdíjasnak járjon a 10 ezer forintos utalvány.

[LAPOZAS]

A jelenlegi kormányzati gyakorlatot ismerve, már annak is lehetett örülni, hogy nem hagyták ki ebből a „gesztusból” mondjuk, a rokkantsági ellátásban részesülőket. A nyugdíjprémiummal egészen más a helyzet, ugyanis még 2009-ben jogszabályban fektették le, hogy a nyugdíjasokat novemberben prémium illeti meg, akkor,ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, és várhatóan teljesül az államháztartás egyenlegcélja is.

A prémium mértéke: a gazdasági növekedés 3,5 százalék feletti része, de legfeljebb 4 százalék, megszorozva a november havi nyugdíj összegének negyedével, de maximum 20 ezer forinttal. Itt létezik felső korlát, ami nincs az inflációs kompenzáció esetében és a karácsonyi ajándéknál sem tettek felső korlátot. Most viszont lesznek olyan nyugdíjasok, akik kimaradnak , például nem jogosultak prémiumra, akik ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapnak, de nem részesülhetnek prémiumban, a rokkantak , akiknek rehabilitációs járadékot folyósítanak . Azok is kimaradnak, az osztogatásból, akik nem töltötték be az előző évben a nyugdíjkorhatárt,írja az palyazatinfok.hu

2017-10-13 21:03:36 - Mindenegyben Blog