MindenegybenBlog

ITT A friss MTI közlemény : JELENTŐS VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE A korlátozásoknál! ITT A LISTA – ezek a változások léptek életbe MÁTÓL >>>

ITT A friss MTI közlemény : JELENTŐS VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE A korlátozásoknál! ITT A LISTA – ezek a változások léptek életbe MÁTÓL >>>

Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.

2998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

Ötvenhat magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2998 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Öt krónikus beteg elhunyt, ezzel 340 főre emelkedett az áldozatok száma – derül ki a koronavirus.gov.hu oldal közléséből.

A közlemény szerint 629-en gyógyultan távoztak a kórházból. 1005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme – közölték.

[LAPOZAS]

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására – írták.-írja a hirado.hu

A kormányszóvivő arra kért mindenkit, hogy ha teheti, akkor töltse itthon a nyaralását, ezzel támogassa a turisztikai és vendéglátási szektorban dolgozó 400 ezer ember munkáját is.

Elmondta azt is, a kormány folyamatosan monitorozza a fertőzöttek területi eloszlását, ez alapján határozták meg, hogy hol szüntetik meg a kijárási korlátozásokat és hol nem. Hozzáfűzte, hogy a számok – amelyeket jövő héttől publikálni fognak – azt támasztják alá, hogy Budapesten és Pest megyében nagyobb arányban vannak jelen a fertőzöttek, s több a vírus okozta halálozás is.

Az idei nyári turistaszezonra vonatkozó kérdésre Szentkirályi Alexandra azt mondta: a kormány minden segítséget igyekszik megadni azoknak a szektoroknak – köztük a turizmusnak –, amelyek a legérintettebbek a válságban.-írja hirado.hu

2020-05-10 11:12:10 - Mindenegyben Blog