MindenegybenBlog

ITT a feketeleves!Harmadik oltáshoz köthetik a védettségi igazolvány érvényességét,ha tetszik ,ha nem !

Fontos bejelentést tett Gulyás Gergely a védettségi igazolványokkal kapcsolatban is. A javaslat még nincs teljesen készen, dea jövőben a védettségi igazolvány érvényessége harmadik oltáshoz kötődhet majd, az erre vonatkozó pontos döntés még nem született meg.

A miniszter szerint a harmadik oltás felvétele kulcsfontosságú, mivel a második dózisban nyárig részesülők védettsége, nagyjából 3,7 millió emberé decemberre jelentősen lecsökkent, hiszen a második oltásuk óta eltelt hat hónap. Ezért ezeket a két dózissal oltottakat a kormány igyekszik felkeresni, hogy a harmadik oltás felvételére biztassa őket. Az 5-11 évesek oltásával kapcsolatban Gulyás elmondta, számukra 2 millió Pfizer-vakcina érkezik december 13. után.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy mivel a világban elszabadultak az energiaárak, ezért a magyar rezsicsökkentést továbbra is fenn kell tartani, és megismételte a korábbi bejelentését, hogy 10 munkavállalóig és 4 milliárd forintos bevételig a kis- és középvállalkozók is jogosultak lesznek a rezsicsökkentésre, illetve a kedvezményt az önkormányzatok számára is lehetővé teszik.

2021-12-02 15:15:59 - Mindenegyben Blog