MindenegybenBlog

Itt a fekete leves:Október 25-től azaz holnaptól jön a kötelező maszkviselés ÚJRA!

Egyre több kórházban vezetik be újra a kötelező maszkviselést a Covid és más légúti kórokozók gyors terjedése miatt. A győri kórház ápolási osztályán szerda óta látogatási tilalom van a sok covidos eset miatt. Rusvai Miklós szerint sok helyen emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben.

Azt javasolja, a rizikócsoportba tartozók újra oltassák be magukat.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint fertőzések csak elszigetelten fordulnak elő, azt írják: „a koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható”.

Megtorpant a múlt heti mérséklődés a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag mért szintjében, az országos átlagkoncentráció – emelkedett értéken – stagnál. Településeink kétharmadát stagnáló tendencia jellemzi, ugyanakkor emelkedés mérhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen. Csökkenés egyedül Debrecenben mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi 20 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

Melléklet(ek):
COVID SZENNYVÍZ 2023 41. hét.pdf

címlapfotó:illusztráció!

2023-10-24 18:34:44 - Mindenegyben Blog