MindenegybenBlog

Ilyen júliusi és augusztusi időjárásra készülj !Döbbenetes nyári előrejelzést tettek közzé a világhírű időjárás-kutatók! Így alakul a júliusi és augusztusi időjárás

Tyler Roys és Alan Reppert hosszú évek óta foglalkoznak a globális időjárási jelenségekkel, ezért érdemes figyelni a nyári előrejelzésükre, amit alapos kutatások alapján állítottak össze. A világ különböző részein tapasztalt tendenciákat vették alapul a prognózisukhoz.

Azt vizsgálták meg elsősorban, hogy milyen gyorsan érkezik meg a nyár Európába. A nyugati, északi és balti országokban hamarabb, míg a középső és délkeleti régiókban lassabban melegszik fel az idő - olvasható a Portfolio által is idézett tanulmányból. Ez eddig úgy tűnik, hogy igaz. Más elemzésekkel egyetértve azt is állítják, hogy nem lesznek extrém hőségek, de kánikulára készülnünk kell. Közép-Európában az elemzés szerint átlagos nyári hőmérsékletek lesznek.

A következő napokra pedig fokozatos felmelegedést, de még nem igazi nyarat jósolnak - írja az Időkép időjárási portál. Szerdán sok napsütés várható. Délután néhol északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor a gomolyfelhőkből. Gyenge, mérsékelt szél lesz. Hajnalban 5-13 fok lesz, de az északi völgyekben akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délután 22-27 fokig melegedik a levegő.

[LAPOZAS]

Csütörtökön fátyolfelhőzet miatt szűrt napsütésre számíthatunk. Keleten, délkeleten beborulhat az ég és ezeken a területeken délután és este eső, záporok lehetségesek. Az északi-északkeleti szél nyugaton és délkeleten helyenként megélénkülhet. Hajnalban 8-15, délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken keleten több felhő lesz az égen és a Tiszántúlon sokfelé eshet az eső, de naposabb Dunántúlon is lehet egy-egy zápor, akár zivatar is. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként erős lesz. Napközben 20-27 fokra emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Keleten gyakrabban, máshol ritkábban eshet az eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé erős lesz. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között valószínű. Vasárnapra is záporos idő várható napos időszakokkal. Az északias szél továbbra is élénk, erős marad. Délután 23-28 fokig melegedhet a levegő.

2023-06-17 18:41:54 - Mindenegyben Blog