MindenegybenBlog

Így vehet most személyautót, újat vagy akár használtat ingyen pénzből. Ilyen talán még soha nem volt Magyarországon!

Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ritkán van ilyen Magyarországon Egy évtizede már, hogy folyamatosan öregszik a hazai személygépkocsi-állomány éppen ezért hamarosan előbb-utóbb egyre többen fognak majd új autót venni. Több millió forintba kerül egy új autó,ezért sokkal kézenfekvőbb megoldásnak tűnik az autó lízingelése. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy jelenleg milyen feltételekkel lehet lízingelni a legnépszerűbb márkákat.

KSH szeptemberi adataiból jól látszik, hogy a 2007-2008-as a válság kezdete óta a hazai személygépkocsi-állomány átlagos kora folyamatosan öregszik,elérte a 14 évet 2017 közepére. A válság kitörése és az utána következő ijedtség miatt sokkal kevesebben mertek költekezni,az emberek nem mertek hitelből vásárolni, és természetesen lízingelni sem.

A lakáshitelek és a személyi kölcsönök piacán most világosan látszik, hogy alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően mindkét hiteltípus esetében eddig még nem látott mértékben mentek le a kamatok. Az autókereskedések teljesen külön finanszírozási ajánlatokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére, a személygépjárművekre és a haszonjárművekre vonatkozóan.

A személygépkocsikra vonatkozó, zárt végű lízingajánlatok. A lízingek fajtái

A lízingnek több fajtája van, két fő csoportja ismert: – a pénzügyi lízing – az operatív lízing, ebben az esetben esetében a tulajdonjog a bérbeadóé marad a szerződés lejártakor is, ezért is nevezik ezt tartós bérletnek.

A pénzügyi lízingnél megkülönböztetünk nyílt- és zártvégű lízinget. A nyíltvégű lízingnél a szerződés megkötésekor nincsen még eldöntve, hogy a szerződés lejártakor ki lesz a tulajdonos. A zártvégű lízing esetén az elején hogy a bérlő lesz végül a tulajdonos.

Hol vannak a legkisebb kamatok? A Renault-nál vannak a legkisebb THM-ek, egyenesen 0 százalékos, és a kamatozás változó, ami azt jelenti, hogyha változik a kamatkörnyezet, akkor a futamidő későbbi szakaszában magasabb kamatot kell az ügyfélnek fizetni, mint amikor megkötötték a szerződést. Jelenleg minden személygépjárműre érvényes az akció és igénybe vételéhez 35 százalék önerőt kell befizetni, ennél csupán 24-48 hónapos futamidőt lehet választani.

A Renault akcióján kívül jelenleg 2,5 százalék körül vannak a legkedvezőbb ajánlatok, például a Ford modelljeinek esetében. Ez még kedvező ajánlat, és itt is is csak rövid futamidővel, jellemzően 36 hónapra lehet igényelni. Fontos tudni, hogy a kamatozás itt is változó, és sokkal önerőre van szükség, ami több modellnél meghaladja az 50 százalékot.

[LAPOZAS]

Lízingelni lehet a Skoda egyes modelljeit is 2,5 százalékos THM–mel, itt is nagy önerőre van szükség, legalább a bruttó vételár felét fel kell mutatni, ebben az esetben is roppant rövid a futamidő, ugyanis legfeljebb 24 hónap lehet, de figyelni kell arra, hogy itt is változó a kamatozás. A Volkswagent is lízingelni lehet csupán, 2,99 százalékos THM-mel . Itt viszont egy kicsivel nagyobb a mozgástér a magasabb THM-ért cserébe, ugyanis saját zsebből csak a vételár 20 százalékát kell kifizetnünk, a futamidőt is kitolhatjuk 84 hónapig is, és ebben az esetben is változó a kamatozás.

A Pénzcentrum által megnézett többi márkánál, csak magasabb THM-eket találtak: – a Magyarországon népszerű Suzuki esetében 6,49 százalékost – a Peugeot-nál 4 százalékost, – míg az Audinál 3,99-es THM-el találkozunk.

Érdekességnek számít, hogy egyedül a Peugeotnál vannak fix kamatozással is ajánlatok. Az Opel honlapján is körülnéztek, de itt nem találtak semmilyen finanszírozási ajánlatot.

Abban az esetben, ha valaki szeretne egy prémium kategóriás autót, akkor a Mercedesnél találhat kedvező ajánlatot, ahol jelenleg lízingelhetünk 5,11 százalékos THM-mel személygépkocsikat,szintén változó kamatozással. Ez kiváló ajánlat lehet, mert például a BMW-nél 9,05 százalékos THM-et találtnak. Az igaz, hogy a Pénzcentrum nem talált a BMW honlapján konkrét ajánlatokat, viszont a cég autóit finanszírozó Merkantil Bank honlapján már lehet kalkulációt is készíteni.

Ha tájékozódunk, több olyan márkát lehet találni, ahol kedvező kamatozás mellett lehet autót lízingelni. Az a kockázat, hogy lényegében ezt csak változó kamatozás mellett lehet megtenni, és a futamidő alatt könnyen megugorhat a kamat mértéke. Természetesen mivel rövidek a futamidők, ennek kisebb az esélye, de mindenképpen óriási kockázatot jelent.

Ha nem szeretnénk lízingelni >> Személyi kölcsönből is vásárolhat autót, aki nem szeretne lízingelni, ebben az esetben nem fog senki találkozni sem 0 százalékos, sem 2,5 százalékos THM ajánlatokat kapni. Ennek pedig az az oka, hogy lízing esetében a finanszírozónál marad az autó tulajdonjoga, ezért természetesen kisebb a kockázata, mint például egy fedezetlen személyi kölcsönnél.

A Pénzcentrum azt is megnézte a kalkulátora segítségével, hogy hitelt autóvásárlásra milyen kamatok mellett vehetnénk fel. A kalkulációt 5 millió forintos személyi kölcsönre végezték, a maximális futamidővel, és 250 ezer forintnál magasabb jövedelmet vettek alapul.

Ezek alapján a következő ajánlatokat találták: • a Sberbanknál: a havi törlesztőrészlet 68 580 forint, míg a THM 7,57 százalék. • a Budapest Banknál: a havi törlesztőrészlet 77 173 . a THM 7,90 százalékos. • a CIB Banknál: a törlesztőrészlet 70 374 forint, a THM pedig 8,17 %.tamogatas.info

2017-10-31 20:59:31 - Mindenegyben Blog