MindenegybenBlog

Hónapokig nyugdíj nélkül maradhatnak a magyar nyugdíjasok! Akár 2 vagy 3 hónap is kimaradhat a nyugdíjkifizetésnél, kiutalásnál Magyarországon ! Itt vannak a részletek

HÓNAPOKIG NYUGDÍJ NÉLKÜL MARADHATNAK A MAGYAR NYUGDÍJASOK! AKÁR 3 HÓNAP IS KIMARADHAT A NYUGDÍJKIFIZETÉSNÉL, KIUTALÁSNÁL MAGYAROROSZÁGON! AZ Idősek Világnapja alkalmából érdekes tanulmányt tettek közzé!

A tanulmány szerint hmarosan egészen pontosan 2030-ra a gyors népességfogyás, az alacsony születésszám és anagyon sok minimálbérért dolgozó magyra miatt olyan rossz helyzetbe fog kerülni a nyugdíjrendszer, hogy már nem fogják tudni finanszírozni a nyugdíjasoknak az egész éves nyugdíjat!Ez azt jelenti, hogy 2030-ban levont járulékok már csak kilenchavi nyugdíj kifizetésére lesznek elegendőek!!!

A legfrisebb adatok alapján kötülbelül egy millió magyra van minimálbérre bejelntve, ők semmiképpen nem számíthatnak 50 ezer forintnál magasabb nyugdíjra, de lesz küüztük olyan is, aki csak havi 30 ezer forintot fog kapni. A szakértők szerint a magyar nyugdíjrendszer jelenlegi formájában azért is össze fog omlani, mert míg tavaly a népesség 18 százaléka volt nyugdíjas, ez az arány 2040-re 26, 2060-ra pedig 33 százalékra ugrik.Ezét fontos sz öngondoskodás..persz, akinek van pénze könnyen mondja, d esajnos az a szomorú helyzet, hogy nem tudni, hogy mi lesz a nyugdíjak sorsa—az tény hogy ha nme tudnak valami átütő megoldást kitalálni, akkor nagy baj lesz!

Sajnos máshol sme jobb a helyzet, az oly sokat pozitív példaként emlgetett Németország sem áll jobban ezen a téren.Német számítások szerint 2036-ra minden ötödik német nyugdíjast érint majd az időskori szegénység jelensége. 2030-tól – a jelenlegi trendek alapján –minden második német nyugdíjas csupán az alapbiztosítás mértékét meg nem haladó állami nyugdíjra számíthat.-írja az inforadio.hu

2017-10-01 20:46:23 - Mindenegyben Blog