MindenegybenBlog

Hivatalos, vízkorlátozást kellett bevezetni itthon ezeken a településeken : bírság járhat locsolásért is

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közleményében figyelmeztetett, hogy több Pest vármegyei településen lokális nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A közlemény szerint szolgáltatási területükön az előrejelzések alapján továbbra sem várható számottevő csapadék. Az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős növekedése várható a következő településeken:

A DMRV Zrt. jelenleg minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, és minden személyi és technikai eszközt maximális kapacitással működtetnek a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Azonban az aszályos időszakokban, a hőmérséklet emelkedésével a vízfogyasztás hirtelen, ugrásszerűen nőhet. Ez fokozott igénybevételt okoz a vízellátó rendszerben, és a fogyasztási igények további növekedése vagy műszaki meghibásodás esetén kritikus üzemállapot léphet fel, ami lokális nyomásesést vagy átmeneti vízhiányt eredményezhet.

A vízkorlátozás és vízhiány elkerülése érdekében, a következőkre hívják fel a figyelmet:

Kijelentették: „Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvízszolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében vízkorlátozást leszünk kénytelenek elrendelni.”

 

2024-07-16 07:46:46 - Mindenegyben Blog