MindenegybenBlog

Hihetetlen baklövés a gyulai kórházban: halottá nyilvánítottak és felboncoltak egy nőt az EESZT szerint, pedig csak szemműtétje volt

Hihetetlen baklövés a gyulai kórházban: halálra ítéltek és boncolásra küldtek egy nőt az EESZT adatai alapján, pedig csak szemészeti műtéten esett át

Egy nőt halottnak minősítettek és boncolóasztalra fektettek a gyulai kórházban - legalábbis virtuálisan - az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzített információk szerint. Pedig ő csak egy szemészeti beavatkozásra érkezett az egészségügyi intézménybe, amit sikeresen el is végeztek rajta.

A nevét megőrző nő szemészeti műtétje után két nappal, amikor belépett az EESZT nyilvántartásába, a leleteit kutatva, akkor döbbent rá, a bejegyzések sorában, hogy a digitális rendszer szerint délután egykor már nem élt és boncolásra vár, majd azt is olvasta, hogy hat napig hevert a patológián ellátatlanul.

Ezután pedig az EESZT nyilvántartása szerint - ahogy valójában is történt - varratszedésen vett részt a szemészeti műtétje miatt - mondta az RTL Híradójában.

A nő szerencsére nem rémült meg, azt hitte a " Kész átverés show" egyik jelenetét látta, vagy az esti mesét.

A gyulai kórház a Híradó kérdéseire azt válaszolta, valószínűleg technikai malőr történt, és vizsgálatot indított az ügyben, valamint közölték: jelezték az EESZT munkatársainak a hibát, akik a javítást elkezdték. Azt azonban hangsúlyozták, hogy az orvosok helyesen rögzítették az adatokat a digitális felületen.

A hírműsor megkereste a BM egészségügyi államtitkárságát is: arról érdeklődtek, a digitális felület augusztus végi leállása okozott-e más intézménynél hibát, de kérdésükre a műsor sugárzásáig nem kaptak választ.

2023-09-04 08:53:43 - Mindenegyben Blog