MindenegybenBlog

Hatalmas tél van már az osztrákoknál – videó

Ausztria: nagy havazással érkezik a tél

Egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően szerda estig jelentős mennyiségű hóra van kilátás az osztrák hegyekben, helyenként a méternyi friss hó is összejöhet. Vasárnap óta szinte az összes gleccseren üzemelnek a hóágyúk,írja a sielok.hu
 



Igencsak igyekszik a szeptemberi időjárás kiegyenlíteni a hosszú, forró nyarat. Régóta nem volt ennyire télies az ősz első hónapja.


A vasárnap megérkezett hidegebb levegőt kihasználják az osztrák gleccser síterepek, tegnap óta üzemelnek a hóágyúk a teljesség igénye nélkül Söldenben, Tuxon, Mölltalon, Kaprunban, Pitztalon. A folyamatos hóágyúzás várhatóan csütörtökig folytatódhat.


A hóágyúk mellé ma estétől Holle Anyó is besegít, erős havazás kezdődik, Bécset és Burgenlandot leszámítva mindegyik tartományban havazás lesz a program, igaz a határ közeli síterepek közül csak a legmagasabbakon várható hó, így Hochkaron és Stuhlecken.


Jóval alacsonyabb hóhatárra számíthatunk a nyugat-stájer hegyekben és Salzburgban, akár 1000-1100 méterig is lehavazhat. Pontosan ezért holnapra az osztrák meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki, ugyanis a magasabb hegyi utakon, beleértve a hágókat kifejezetten télies útviszonyok fogadhatják a közlekedőket.

 

2017-09-19 20:37:30 - Mindenegyben Blog