MindenegybenBlog

Hatalmas örömhír EZ a nyugdíjasoknak! Magyarország legkedveltebb Miniszterelnöke bejelentette: Újabb pénzt kapnak!

Ha maradnak a kormány jelenlegi számításai, az vár a nyugdíjasokra. A korábbi kormányzati nyilatkozatok, illetve a költségvetés számai alapján a Portfolio kiszámolta, pontosan mennyivel emelkednek meg a nyugdíjak 2024-ben a mostani tervek szerint.

Az inflációt jövőre a kormány 6%-ra várja, ezért az év elején is ekkora emelésben részesülnek a nyugdíjasok. 13. havi nyugdíjat jövőre is folyósít a kormány, a kifizetésre a szokásos időpontban, február elején kerülhet sor. A több mint 2,5 millió jogosult 13. havi nyugdíjára összesen 449 milliárd forintot fordít az állam. Mindemellett a nyugdíjasok a jövő év végén nyugdíjprémiumot várhatnak, erre a kormány 20 milliárd forintot különített el.

A novemberi ellátás negyedét (de legfeljebb 20 ezer forintot) kell megszorozni annyival, amennyivel a GDP tényleges növekedése meghaladja a 3,5 százalékot (de legfeljebb 4-gyel).Így pedig forintra lebontva a következő összegek jönnek ki:a mostani 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva a 6%-os emelés jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet, ami éves szinten 150 ezer forintnyi többletnyugdíj.a 2024 novemberében várható nyugdíjprémium egyszeri összege legfeljebb 12 ezer forint lehet.a 13. havi nyugdíj pedig februárban már a megemelt összegben érkezhet, ami egyszeri 220 ezer forint körüli összeget jelent.

2023-07-09 20:39:41 - Mindenegyben Blog