MindenegybenBlog

HATALMAS NAV RAZZIA JÖN ! MUTATJUK HOGY KI, MIRE SZÁMÍTSON! ITT EGÉSZEN BIZTOSAN KOPOGTATNAK A NAV ELLENŐRÖK A HÉTEN! ITT AZ ORSZÁGOS LISTA!

ÓRIÁSI NAV RAZZIA JÖN >> MUTATJUK HOGY KI, MIRE SZÁMÍTSON! ITT EGÉSZEN BIZTOSAN KOPOGTATNAK A NAV ELLENŐRÖK A HÉTEN! ITT AZ ORSZÁGOS LISTA!

Szeptemberi ellenőrzésekA NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a Budai Várban végeznek ellenőrzéseket a Budapest Borfesztiválon 2017. szeptember 7-10. között, valamint 2017. szeptember 9-10. között a Magyar Ízek Őszi Vásárán, a Várkert Bazárban. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Továbbá egész hónapban fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a fővárosi piacokon árusító termelők és kereskedők is.

DÉL-BUDAPESTKiemelt ellenőrzés a 38. hétenA NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 20-án és 21-én, a Budapest, IX. kerületi Ráday utcában működő vendéglátó-ipari vállalkozásokat ellenőrzik.

Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, az online pénztárgépek használatát vizsgálják, emellett a pénzügyőrök a jövedéki termékek forgalmazásának szabályszerűségét is ellenőrzik.

BÁCS-KISKUN MEGYESzeptemberi ellenőrzések a megyébenSzeptember hónapban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók a Bács-Kiskun megyei nagyobb városokban.

A vizsgálatok kiterjednek az online pénztárgépek használatára, ennek hiányában a számlakibocsátások havi adatszolgáltatására. Az ellenőrök továbbá vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentéseit is.

BARANYA MEGYESzeptemberi ellenőrzések BaranyábanA NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között Komlón, Mohácson, Nagyhajmáson, Sásdon, Sumonyban, Újpetrén, Cún és Vékény környékén, valamint Pécsett ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. A megye nagyobb rendezvényein továbbra is jelen lesznek a hivatal munkatársai.

BÉKÉS MEGYESzeptember 14-én várható helyszíni ellenőrzések2017. szeptember 14-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsabán ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó üzleteket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYESzeptemberi ellenőrzések BorsodbanA NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai szeptember 5. és 15. között fokozottan ellenőrzik a megye területén működő látvány- és kézműves pékségeket. Az ellenőrzések során elsősorban a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, de pénzkészlet-ellenőrzésre és forgalomszámlálásra is lehet számítani. A szeptember 8-tól kezdődő Sörfesztivál és CineFest fesztivál rendezvényeire kitelepülő kereskedők és vendéglátó egységek szabályszerű működését is ellenőrizni fogják a NAV munkatársai.

HAJDÚ-BIHAR MEGYEEllenőrzések szeptember második felébenA Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következő hetekben ellenőrzi a debreceni Nagybani piacon árusítókat, kiemelten a zöldség-gyümölcs kiskereskedőket. A NAV munkatársai elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint EKÁER-ellenőrzésre is számítani lehet a nap bármely szakában.

Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében 2017. szeptember 18. és 22. közöttA NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. szeptember 18. és 22. között:

szeptember 18. hétfő: Debrecenszeptember 19. kedd: Vámospércsszeptember 20. szerda: Hajdúsámsonszeptember 21. csütörtök: Debrecen-Józsaszeptember 22. péntek: DebrecenA NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentéseit ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

HEVES MEGYE Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében a 38. héten A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 38. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

szeptember 18. (hétfő): Pétervására szeptember 19. (kedd): Vámosgyörk szeptember 20. (szerda): Erdőtelek, Tenk szeptember 21. (csütörtök): Hatvan szeptember 22. (péntek): Eger A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE Megyei adóellenőrzések 2017. 38. hetében A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 38. héten:

szeptember 18. (hétfő): Tiszafüred szeptember 19. (kedd): Besenyszög szeptember 20. (szerda): Jászárokszállás szeptember 21. (csütörtök): Mezőtúr szeptember 22. (péntek): Törökszentmiklós szeptember 23. (szombat): Szolnok Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

NÓGRÁD MEGYE Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 38. héten A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 38. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

szeptember 18. (hétfő): Balassagyarmat – piac szeptember 19. (kedd): Pásztó és környéke szeptember 20. (szerda): Balassagyarmat és környéke szeptember 21. (csütörtök): Jobbágyi és környéke szeptember 22. (péntek): Bátonyterenye és környéke A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/36. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

szeptember 4. (hétfő): Nyíregyháza szeptember 5. (kedd): Balkány, Bököny szeptember 6. (szerda): Tiszavasvári, Tiszadob szeptember 7. (csütörtök): Vásárosnamény, Aranyosapáti szeptember 8. (péntek): Kemecse

TOLNA MEGYE Fokozott ellenőrzés a szüreti fesztiválokon A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben kiemelten ellenőrzik a szüreti fesztiválokon értékesítő és szolgáltatást nyújtó adózókat. A revizorok elsősorban a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

VAS MEGYE Vásárok piacok ellenőrzése A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

ZALA MEGYE Kiemelt ellenőrzések Zala megyében A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

Forrás : nav.gov.hu - palyazatinfok.hu

2017-09-19 18:04:51 - Mindenegyben Blog