MindenegybenBlog

Hatalmas eső közelít Magyarország felé! Előre figyelmeztet mindenkit az országos meteorológiai szolgálat! Ekkor érkezik meg

Mai nap annyi eső érkezik, hogy szinte özönvíznek is beillik majd: az előrejelzések szerint egyetlen nap alatt 10-12 milliméter csapadék eshet le.

A csapadékzóna nyugat felől éri el az országot, ám a jelek szerint egy nap alatt át is vonul felettünk, késő délutántól ugyanis már szakadozni kezd a felhőzet. Nagy melegre nem kell számítani, 10 fok körül lesz a hőmérséklet. Tetézi a dolgokat, hogy a szél is kimondottan erős lesz, helyenként akár viharos lökések is lehetnek.

Pénteken a napos időszakok mellett szórványosan, főként északkeleten, keleten és a Dunántúlon készülhetünk záporokra, zivatarokra. Élénk, erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 23 fok között alakulhat, de a záporok, zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Szombaton csak néhol alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. A Dunántúlon élénk lesz a délies szél. Hajnalban 4-10, délután 20-25 fokot mérhetünk.

Vasárnap keleten, északkeleten csak néhol, máshol többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél. Itt 12-18, a Dunától keletre 19-25 fok lehet délután. Hétfőn is maradhat a nagy kontraszt a nyugati és keleti országrész között.

2019-05-09 10:10:54 - Mindenegyben Blog