Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas botrány!Kiderült az igazság!Dr Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort.Itt a videó !
Mindenegyben Blog - 2021. november 28. (vasárnap), 10:14

Hatalmas botrány!Kiderült az igazság!Dr Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort.Itt a videó ! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 nov 28

Hirdetés
[ ]

Orbán Viktor valószínűleg azt az oltást kapta, amit a (delta)izomba kell beadni, a képen látható részre csak izomba adott injekciót illik típusosan beadni. Típushiba, hogy ilyenkor a bőrt összecsípik (ezt látjuk a videón), pedig azt a zsírszövetbe való oltásnál kell csinálni. Izomba adott oltásnál a bőrt szét kell nyomni, húzni, lapítani, hogy biztosan az izomba kerüljön az oltás. Ha összecsípve adjuk be a bőrredőbe, a tű vége és így az oltás könnyen a zsírszövetbe kerül, a beadott oltás így akár hatástalan is lehet, illetve komolyabb helyi mellékhatás alakulhat ki (viszkető csomó, gyulladás, esetleg zsírszövet elhalás)).
Szintén régi hagyomány a beszúrás után a fecskendő visszaszívása, ami csak a fájdalmat fokozza, mozgó tűvel a vállunkban. Vállizomba adott oltásnál ez helytelen, felesleges, gyakorlatilag nincs esélye, hogy pont egy érben legyen a tű vége, ezért a nemzetközi szakmai irányelvek nem javasolják a visszaszívást.
Szintén rossz gyakorlat az izomba adott injekció lassú beadása: valójában azt jobb villámgyorsan adni, kisebb fájdalommal jár számos kutatás szerint. A terület pofozgatása, ütögetése felesleges. Modern érzéstelenítő krémek és eszközök segítenek a fájdalom enyhítésében.
Én is így tanultam, ahogy a videóban látható. Mert "így szoktuk". De utána olvastam, változtattam, remélem, minél több kolléga fog így tenni a jövőben!"

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés