Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Halálos baleset! Hat éves kisfiú halt meg, mert kizuhant egy autóból az M1-esen - videó
Mindenegyben Blog - 2023. július 01. (szombat), 09:46

Halálos baleset! Hat éves kisfiú halt meg, mert kizuhant egy autóból az M1-esen - videó (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 júl 01
VIDEÓ: Hat éves kisfiú halt meg, mert kizuhant egy autóból az M1-esen

Egy hétéves kisfiú meghalt miután kizuhant egy autóból az M1-esen Kocs közelében péntek délután. A sofőr valószínűleg túl gyorsan ment és nekiütközött egy nyergesvontatónak, ettől borult fel a kocsi. A kisfiú és édesanyja nem volt bekötve, kirepültek az autóból. A nő súlyosan megsérült, kórházba vitték.

A kisfiút még sikeresen újraélesztették a mentők. Helikopterrel kórházba szállították, ahol később meghalt. – közölte a Tények.

CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ!

Még mindig sokan nem kapcsolják be a biztonsági övet

Több mint hatszáz autóvezetővel, valamint utassal szemben intézkedtek a megyei rendőrök a háromnapos TISPOL-ellenőrzés idején, mivel nem volt bekapcsolva a biztonsági övük. Ennél több szabályszegőt csak Budapesten büntettek meg.

Országosan több mint négyezer olyan emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a közelmúltban megrendezett TISPOL-akció idején, akiknek nem volt bekapcsolva a biztonsági övük.

Hirdetés
[ ]

Budapest után a második legtöbb szabályszegővel, hatszáznegyveneggyel megyénkben találkoztak a rendőrök, és ennek több mint felével Szolnokon. A szomorú adatokat tetézi, hogy a TISPOL-akciót előre beharangozták, mégis magas volt a szabályszegők száma.

– Vitathatatlan a biztonsági öv életmentő szerepe – hangsúlyozta Szabó Ferenc százados, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője.

– Egyes kutatások és a statisztikai adatok szerint is 55–60 százalékkal csökkenti a halálos kimenetelű balesetek számát, illetve a személyi sérülések súlyosságát. Ezért is vonatkozik rá olyan szigorú szabályozás.

– Ha ugyanis nem használjuk az övet, lakott területen belül tízezer, azon kívül pedig tizenötezer forintos közigazgatási bírság és három büntetőpont jár érte. Autópályán a bírság összege húszezer forintra emelkedik, melyet megtoldanak öt büntetőponttal.

– Ha a gyermekbiztonsági eszközök használata marad el, akkor tizenötezer forint a bírság, amit ha a helyszínen nem fizetnek ki, duplájára nő, vagyis harmincezer forintos szabálysértési bírságot szabnak ki, és három büntetőpont jár mellé.

– Ha valaki sokat közlekedik, és nem tartja be a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozó szabályokat, gyorsan összegyűjtheti a tizennyolc pontot, ami után hat hónapra szüneteltetik a járművezetői jogosultságot, mely ezt követően csak utánképzéssel szerezhető vissza.

– Abból is látszik, hogy fontos a biztonsági öv használata, hogy a jogalkotó nem ad a rendőröknek mérlegelési lehetőséget, nem engedhetik el a szabályszegőt egy figyelmeztetéssel, és a bírság összegétől sem térhetnek el, ami által a szabályszegés után járó szankció elkerülhetetlen – fejtette ki a százados.

A biztonsági öv használata 55–60 százalékkal csökkenti a halálos kimenetelű balesetek számát, és a személyi sérülések súlyosságát.Fotó: Shutterstock

Szabó Ferenctől megtudtuk, hogy a gyermekbiztonsági rendszer használata százötven centiméteres magasság alatt kötelező. Ha a gyermek meghaladta a százharmincöt centimétert, gyerekülésre már nincs szüksége, viszont ülésmagasítóra igen, hogy a biztonsági öv ne a nyakánál, hanem a mellkasán haladjon keresztül úgy, mint egy felnőtt magasságú személy esetében.

Hirdetés

Első ülésen viszont csak százötven centiméternél magasabb gyermek utazhat, illetve három év alatti csecsemő babahordozóban, bekötve, forgalomnak háttal elhelyezve úgy, ha kikapcsoljuk a légzsák működését.

Fontos még tudni, hogy tizennégy éves kor felett mindenki maga felel azért, hogy be van-e kötve az öve, ugyanis ebben a korban már indulhat a gyermek ellen közigazgatási eljárás. Korábban, 2007 előtt a járművezetőé volt a felelősség, de a jelenlegi szabályozás szerint azt a személyt terheli a bírság, aki nem kapcsolta be a biztonsági övet.

Néhány tévhit ellenére, nincs olyan eset, amikor a hátsó ülésen ülve nem kell bekötni magunkat. Lakott területen kívül 1993 óta, lakott területen belül pedig 2001 óta kötelező a biztonsági öv használata a hátsó ülésen is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés