MindenegybenBlog

Ha ilyen virslit vettél, akkor most nagy bajban vagy. ilyen virslit már nem szabad venni

Magyar Húsiparosok Szövetsége: ilyen virslit már nem szabad venni

Az éves virslieladás Magyarországon 34 ezer tonna körül alakul, és az év utolsó hónapjában ennek 10-25 százaléka fogy el – áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) közös közleményében.

A kép illusztráció

Bár a kereskedők tapasztalatai szerint a vásárlók inkább az olcsóbb termékeket preferálják, például csökken a juhbeles virsli forgalma, és nő a műbeles, a kollagénes, a hámozott virsli iránti kereslet, az ünnepi időszakban várhatóan hajlandóak lesznek többet fizetni a magasabb minőségű virslikért.

A NAK és a Hússzövetség arra figyelmeztet, hogy a szilveszteri virsli kiválasztásakor érdemes a magyar termékeket előnyben részesíteni. A hazai gyártók termékei ugyanis nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek.

Az Élelmiszerkönyv szigorú előírásai szerint a virsli hústartalma legalább 51 százalék kell, hogy legyen a késztermékre vonatkoztatva. Ha a hústartalom alacsonyabb vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem minősül virslinek. Fontos kiemelni, hogy a túl sok adalékanyag minőségromlást okozhat, így vásárláskor érdemes figyelni a termék összetételére és a minőségi virsliket választani.

[LAPOZAS]

A Magyar Nemzet által publikált teszt alapján Magyarországon a legjobb virslik a következők:

Ez a rangsor a szakértői vélemények alapján készült, figyelembe véve a virslik hústartalmát, ízét és egyéb minőségi szempontokat. A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható​​.

Ha virsli és szilveszter akkor lencsesaláta virslivel szilveszterre! Itt a titka, amit sokan nem ismernek, pedig így hoz bőséges évet!

Hozzávalók:virsli,lencse,lila hagyma,csemegeuborka,mustár,majonéz,tejföl,bors,sóElkészítése:lencsét vízben megfőzzük babérlevelet és fokhagymát és ételízesítőt teszünk a vízbe.Ha kész leszűrjük és lehűtjük.Virslit is megfőzzük és felkarikázzuk.Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lila hagymát.Rárakjuk a majonézt,mustárt,tejfölt,borsot és sót.Összekeverjük és hideg helyre tesszük

2023-12-31 13:39:45 - Mindenegyben Blog