MindenegybenBlog

HA GÁZZAL FŰT, AKKOR NAGYON NAGYON JÓ HÍR ÉRKEZETT! fantasztikus hírnek örülhetnek a gázzal fűtő háztartások, hatalmas kiadástól menekülnek meg!ÉRINTI A KÉMÉNYEKET, A CIRKÓ KAZÁNOKAT, KONDENZÁCIÓS KAZÁNOKAT, TURBÓ KAZÁNOKAT!

HA GÁZZAL FŰT, AKKOR NAGYON NAGYON JÓ HÍR ÉRKEZETT! fantasztikus hírnek örülhetnek a gázzal fűtő háztartások, hatalmas kiadástól menekülnek meg!ÉRINTI A KÉMÉNYEKET, A CIRKÓ KAZÁNOKAT, KONDENZÁCIÓS KAZÁNOKAT, TURBÓ KAZÁNOKAT!

A hazánkban újonnan forgalomba kerülő kondenzációs kazánokkal a több százezres kéményátalakítást és a hosszadalmas engedélyeztetési folyamatot megspórolva cserélhetik le készülékeiket! Tudhatjuk meg a Szerelvénybolt Kft. lakossági tájékoztatójából!

Ezek az új fejlesztésű kondenzációs gázkazánok már teljesítik az EU-s rendeletben megszabott 86 százalékos szezonális hatásfokot, de ezen áldásos hatásuk mellett a hagyományos működési rendszerben is használhatók- mondta el Patonai Roland, a Szerelvénybolt Kft. épületgépészeti áruházlánc tulajdonosa.

A készülék használata alumínium égéste�géstermék-elvezetési rendszerek és azok gyűjtőkémény rendszereihez való csatlakoztatásához egyaránt engedélyezett. AZ egyik legjobb hír pedig ezekkel a készülékekkel kapcsolatban, hogy tulajdonképpen az áruk is kedvező, alacsony árkategóriájúnak tekinthető, ugyanis már 210 ezer forint körüli összegért megvásárolhatók!

A legfrissebb kazáncsere rendelet értelmében 2016. július 1-jétől kizárólag kondenzációs kazánok szerelhetők fel. Ez főleg azoknak a családoknak jelentett nagyon nagyon nagy problémát, és hatalmas költséggel fenyegetett, ahol az égéstermékek elvezetése gyűjtőkéményen történik.Hogy miért? MUTATJUK!

[LAPOZAS]

Az új kazánrendelet értelmében, ha a házban bármelyik lakónál a régi típusú kazán elromlik, akkor az összes lakó köteles vállalni a több mint félmilliós kazáncsere és kéményátalakítási költséget, mert gyűjtőkéménybe csak azonos típusú készülékek köthetők be” – magyarázta elérthetően a Szerelvénybolt Kft. szakembere.

A zárt égésterű turbós kazánnal fűtők számára eddig nem volt kiút ebből a fogós helyzetből, emiatt az elmúlt hónapokban felmerült, hogy Magyarország módosítást kérhet az Európai Uniótól a turbós kazánok ügyében, mert több százezer család maradhatott volna fűtés nélkül.

A vadonatúj kondenzációs gázkazánok megoldást jelentenek a gyűjtőkéményes társasházban és az egyedi füstgáz-elvezetésű lakásban vagy családi házban élők számára is, akik így több százezres költségű kéményátalakítás és hosszadalmas engedélyeztetés nélkül cserélhetik le tönkrement turbós berendezéseiket.

AZ új kazáncsere rendeletről (hogy már csak kondenzációs kazánt lehet felszerelni) a legtöbben sajnos még mindig nem tudnak, pedig költségben nagyon nem mindegy! Tulajdonképpen nem is a kazán a drága, talán egy picivel kerül többe, mint a korábbiak, a problémát az okozza, hogy a kéményátalakítási költségek jelentősen megdobják az árat és az engedélyeztetési folyamat sem egyszerű.

A cikk a a napi.hu cikke alapján készült.

2020-02-04 20:05:52 - Mindenegyben Blog