MindenegybenBlog

Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Pénteken délután távozott az élők sorából a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália, aki nyolcvan évet élt.

Ő egy régi cukrászdinasztia sarja volt, édesapja 1940-ben nyitotta meg a Széchenyi téren a Z. Nagy cukrászdát. A második világháború után azonban elvesztette ezt az üzletet, és 1951-ben államosították a vállalkozását. Csak 1954-ben tudott újra cukrászdát nyitni a József Attila sugárúton.

A cukrászda irányítását a lánya vette át 1979-ben, és azóta is hagyományos cukrászdaként működtette.

Rózsikát sokan szerették és tisztelték, munkáját a város és a szakma is kitüntette. 2012-ben megkapta a Szegedért Emlékérmet, 2014-ben pedig az Év Vállalkozója díjat is elnyerte. A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelemért díjával 2022-ben jutalmazták.

Margitáné Z. Nagy Rozália elkötelezett volt a szakmai oktatás és az utánpótlás nevelése iránt. Az elmúlt húsz évben mintegy hetven tanulót tanított meg a cukrász mesterségre. A szakmáját is magas szinten űzte:

az Év fagylaltja versenyen háromszor bronzérmet, egyszer pedig különdíjat szerzett.

A jótékonyság sem volt idegen tőle. Gyakran küldött süteményt a rászorulóknak, és a Soroptimist Club Szeged alapító tagjaként is segített a bajbajutottakon – írta róla a Délmagyarország.

2023-07-31 10:31:00 - Mindenegyben Blog