MindenegybenBlog

Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk estére– hatalmas név távozott közülünk!

Frissítés

 

Botka László polgármester mély megrendüléssel értesült Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem professzorának, Szeged város díszpolgárának a haláláról. Szeged saját halottjának tekinti a tragikus közúti balesetben elhunyt Csapó Benő professzort, és a családdal egyeztetve intézkedik a temetéséről.

 

 

Korábban írtuk:

Prima Primissima díjas neveléstudományi kutató, egyetemi tanár a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a Neveléstudományi Doktori Iskola és az általa alapított Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője. Az 1995-ben Nagy József alapította MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport 2001. január óta működik a vezetésével. Tanulmányait 1959-ben kezdte a Szentgáli Általános Iskolában. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 1971-ben érettségizett. Egyetemi tanulmányait 1972-1977 között a József Attila Tudományegyetemen végezte. Okleveles kémia-fizika szakos középiskolai tanár lett 1977-ben. Egyetemi doktori disszertációját 1979-ben védte meg, ezzel pedagógia egyetemi doktori fokozatot szerzett. 1985-ben a neveléstudomány kandidátusa lett. A JATE-n habilitált neveléstudomány témában 1996-ban. Az MTA doktora címet 2002-ben szerezte meg.

[LAPOZAS]

 

2016-ban Szeged díszpolgára lett.

 

2019-től a szegedi Dugonics Társaság, Szeged legrégebben alapított, ma is működő egyesülete elnöke volt.

 

Információink szerint Csapó Benő motorbaleset áldozata lett.

 

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy teljes szakmai pályafutásom alatt azzal foglalkozhattam, amit szerettem, amihez kedvem volt és ez az elmúlt években is így volt. Remélem, hogy még néhány évig így is marad. Több olyan befejezetlen, félkész cikkem van, amit most szeretnék befejezni. Van egy nagyon jelentős kutatási programunk, amit még 2003-ban indítottunk, a tanulók longitudinális követése, amiben eddig óriási tömegű adat halmozódott fel. Ezeket szeretnénk a kollégáimmal egy kicsit gyorsabb ütemben publikálni – mondta a professzor, amikor hetvenedik születésnapja alkalmából Botka László a városházán köszöntötte márciusban.

 

2023-06-27 18:48:32 - Mindenegyben Blog