MindenegybenBlog

FIGYELEM! Leállnak a vonatok katasztrofális állapotok uralkodnak!

Drámai helyzet a vasútvonalakon: leállították a vonatközlekedést Hegyeshalom és Bécs között

Több vasúttársaság vasárnap délután drámai bejelentést tett: vasárnap este hat órától előreláthatólag kedd éjfélig teljesen leállítják a vonatközlekedést Hegyeshalom és Bécs között. A MÁV tájékoztatása szerint a vonatok pótlására buszos alternatíva nem áll rendelkezésre, így az összes Railjet, bécsi EuroCity, Kálmán Imre EuroNight és EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan indul vissza.

Káosz az osztrák vasútvonalakon

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) több képet is megosztott a közösségi médiában a rendkívüli állapotokról. A fotókon látható, hogy számos vasútállomás víz alá került, továbbá több helyen fák dőltek a sínekre és a felsővezetékekre, ezzel megbénítva a vonatközlekedést. A természeti károk következtében nem volt más lehetőség, mint a közlekedés teljes felfüggesztése az érintett szakaszokon.

A közlekedési korlátozások indoklása

A képek alapján egyértelmű, hogy a leállás szükségszerű volt. Az osztrák vasúti infrastruktúrát súlyosan érintette a heves esőzések és a viharos időjárás okozta áradások. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, de a helyreállítás időigényes folyamat lesz, ami miatt a közlekedési korlátozások egészen kedd éjfélig fennmaradhatnak.

A helyzet komoly kihívást jelent az utasoknak, akiknek alternatív utazási megoldásokat kell találniuk a következő napokban.

2024-09-16 16:53:46 - Mindenegyben Blog