MindenegybenBlog

Figyelem!KŐKEMÉNY! Országos razziát indít a rendőrség,méghozzá nem is akár milyet!! Erre mennek rá nagyon

Figyelem!KŐKEMÉNY! Országos razziát indít a rendőrség,méghozzá nem is akár milyet!! Erre mennek rá nagyon :

48 órás nemzetközi vasúti ellenőrzés Magyarországon: RAILPOL akció indul szeptember 25-én

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) koordinálásával Magyarországon is elindul a 8. Rail Action Week keretében egy átfogó vasúti rendőri ellenőrzés. Az akció 2024. szeptember 25-én reggel 7 órától kezdődik, és 48 órán keresztül tart, amely során az országban fokozott figyelmet fordítanak a vasúti közlekedés biztonságára.

Az Európai Unió kiemelten fontosnak tartja a vasúti közlekedés biztonságos fenntartását és fokozását, ezért a RAILPOL folyamatosan szervez ilyen jellegű akciókat. A cél, hogy megelőzzék a szabálytalan áthaladást a vasúti átjárókban, valamint megakadályozzák a vagonok és működésükhöz szükséges eszközök, berendezések rongálását.

Az ellenőrzések kiterjednek a jelzőberendezésekre és más, a közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközökre is. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy megelőzzék a jelzőberendezések és az utasok tájékoztatására szolgáló rendszerek megrongálását.

Az egyenruhások a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokon is jelen lesznek, ahol az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére és megszakítására koncentrálnak. Emellett ügyelnek arra is, hogy senki ne szálljon fel mozgó vonatokra vagy ugorjon le azokról.

Az akció során fontos szerepet kap a megelőzés is, amelynek keretében a gyermekek figyelmét hívják fel a vasúti közlekedés biztonságának fontosságára.

A 48 órás ellenőrzés célja, hogy erősítse a közbiztonságot, és még biztonságosabbá tegye a vasúti közlekedést Európa-szerte, így hazánkban is.

 

2024-09-25 06:39:05 - Mindenegyben Blog