Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelem! Hamarosan 200 forintos literenkénti árért tankolhatunk a hazai kutakon! Elképesztő az oka! Erről mindenkinek tudnia kell!
Mindenegyben Blog - 2018. június 23. (szombat), 17:50

Figyelem! Hamarosan 200 forintos literenkénti árért tankolhatunk a hazai kutakon! Elképesztő az oka! Erről mindenkinek tudnia kell! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 jún 23
Hirdetés
[ ]
Forrás: BP 2017 Energy Outlook

Ezzel együtt napjaink jóval 100 millió hordó/nap alatti teljes globális olajalapú tüzelőanyagigénye 2035-ig a 110 millió hordó/nap szint fölé emelkedhet. A többlet jelentős részét a szállítás, közlekedési ágazat adja majd, ezen belül az autók 40, a teherszállító közúti járművek 30, a hajók, vonatok, repülőgépek pedig szintén 30 százalékkal részesülnek. Az ágazat olajigénye ugyan a BP szerint 2035-ig emelkedik majd, azonban míg jelenleg évente körülbelül 1 millió hordóval emelkedik az ágazat napi olajfogyasztása, 2035 körül már csak 0,4 millió hordóval fog. Legalábbis az alapeseti forgatókönyv szerint.A BP szerint azonban az előttünk álló évtizedek energiatrendjeit tekintve az elektromos autók terjedése kulcsfontosságú tényező lesz. A teljes globális személyautó flotta a 2015-es 900 milliós darabszámról 2035-re megduplázódhat a prognózis szerint. Ezen belül az elektromos autók száma körülbelül 1,2 millióról 100 millióra emelkedik majd, ami a globális flotta körülbelül 6 százalékára rúg majd. Ebből a 100 millióból mintegy 25 százalékot a hibridek fognak kitenni.

Forrás: BP 2017 Energy Outlook

A jelentés szerint az elektromos autók terjedése részben annak is függvénye, hogy a hagyományos üzemű járművek üzemanyag-gazdaságossági standardjai hogyan alakulnak majd. Emellett egy sor egyéb tényezőtől is függ, így az akkumulátor-költségek csökkenésének ütemétől, a támogatások nagyságától és tartósságától, a további (kormányzati) ösztönzők elérhetőségétől, nem utolsó sorban pedig a fogyasztói preferenciák alakulásától.2015-ben a teljes folyékony tüzelőanyag igény körülbelül ötödét az autók támasztották, 19 millió hordó/napos keresletükkel. Ez 2035-ig 23 millió hordó/napra fog emelkedni a BP szerint. A bővülés jóval nagyobb lenne, ha az autók üzemanyag-hatékonyságának javulása nem mérsékelné a bővülést mintegy 17 millió hordó/napos mértékben, de ehhez az elektromos autók terjedése is hozzájárul, napi 1,2 millió hordóval mérsékelve a keresletbővülés ütemét. (A BP azt feltételezi, hogy a jelenlegi 7,8 liter/100 kilométeres átlagos fogyasztási szintről 2035-re 4,7 literre mérséklődik az autók átlagos fogyasztása 100 kilométerenként.)A BP mindemellett az úgynevezett "telekocsi", az autómegosztás és az önvezető autók terjedésének olajkeresletre várható hatásait is vizsgálta. Az olajvállalat szerint ugyanis az elektromos autók terjedése egy szélesebb mobilitási "forradalom" részét képezi, amelyeket nagyrészt a fenti jelenségek hajtanak. Az elektromos autók mellett az önvezető autók, az autómegosztás, és a telekocsi jelenség terjedése tovább mérsékli majd a hagyományos, olajalapú üzemanyagok iránti keresletet, ezek kombinációja (pl. elektromos autók megosztása) pedig fel is erősítheti a hatást.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés