Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelem! Ha ilyet lát a testén azonnal forduljon orvoshoz, napokat se várjon, haladéktalanul keresse fel a bőrgyógyászatot! Egyre gyakoribb!
Mindenegyben Blog - 2019. július 30. (kedd), 16:56

Figyelem! Ha ilyet lát a testén azonnal forduljon orvoshoz, napokat se várjon, haladéktalanul keresse fel a bőrgyógyászatot! Egyre gyakoribb! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 júl 30

Most Jade 29 éves és férjével együtt napozni szoktak de csak mértékkel és fényvédő krémet használnak az UV sugarak ellen.

Később elmondta, hogy az egész nem történt volna meg, ha mindig használt volna napozókrémet és nem járt volna szoláriumba. Akkor talán még öregkorban is egészséges bőre lett volna. Sajnos fájdalmas tapasztalat során jött rá a hibára amit elkövetett, de mások tanulhatnak az esetből.

Van még egy bőrbetegség, amivel azonnal orvoshoz kell menned–ez nem más, mint a melanóma!

A kezelés a korai időszakban főként a sebészeti eltávolítás, mely sok esetben teljes gyógyuláshoz vezet. Ha a tumor még nem terjedt át a regionális (a környezetében lévő) nyirokcsomókra, akkor igen jók a beteg gyógyulási esélyei (95%-os túlélési arány 5 évvel a diagnózis után).

A műtét teljes gyógyulást eredményező lehet akkor is, amennyiben a melanoma már átterjedt a regionális nyirokcsomóra. A távoli szervekbe adott áttétek esetén azonban az 5 éves túlélési arány már jóval alacsonyabb. A sugárkezelés hasznos lehet a helyileg panaszt okozó áttétek ellátásában, a műtét kiegészítéseként. Különösen fontos az agyi áttétek kezelésében, az esetleges agyműtétek után visszamaradt tumorszövetek elpusztításában. Agyi áttétek esetén végzett sugárterápia lehetővé teszi az életminőség javítását, illetve az alkalmazott szteroidok mennyiségének csökkentését.

A sugárkezeléssel egy időben adott citosztatikus kezelés (kemoterápia) tovább fokozhatja a terápiás hatást. A melanomával kapcsolatban számos új eljárás klinikai próbái folynak: a páciens saját tumorsejtjeiből készített vakcinákkal, új kemoterápiás és immunoterápiás eljárásokkal és ezek kombinációival, illetve új sebészeti technikákkal. Végtagokon kifejlődött melanomák esetében próbálták ki az elszigetelt, nagy dózisú kemoterápiát: a páciensek érintett végtagjainak vérkeringését átmenetileg elszigetelték a test többi részének keringésétől, így nagy mennyiségű kemoterápiás szerrel kezelhették a daganatot, mert annak káros hatása nem terjedt ki a teljes szervezetre.

Hirdetés
[ ]

A betegség utáni ellenőrzés A melanomás betegek a kezelés után rendszeres ellenőrzést igényel, mivel mintegy 5%-uknál ismét kifejlődhet a betegség, illetve áttétek kialakulása is felléphet. Az első 3 évben 3-6 havonta kell értékelni az állapotukat, a következő 2 évben 6-12 havonta, majd évente. Mellkasi szűrést minden évben végezni kell, és ugyancsak minden évben meg kell nézni a májfunkciókat is.palyazatinfok.hu

Forrás : daganatok.hu- 

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés