Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM! Életveszélyes!!!! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak ezek a tabletták! Néz meg mik vannak a listán!
Mindenegyben Blog - 2019. június 01. (szombat), 16:44

FIGYELEM! Életveszélyes!!!! Lázcsillapítókra adtak ki figyelmeztetést! Szívleállást okozhatnak ezek a tabletták! Néz meg mik vannak a listán! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 jún 01

Némi magyarázatot adott az FDA fogalmazásmódjára Matthew Kreuter, a St Lous-i Washington Egyetem munkatársa, ugyancsak az NPR-nek nyilatkozva:

Természetesen nem csak az a célja ennek a címkének (figyelmeztetésnek), hogy eljusson a betegekhez, hanem vannak jogi (felelősségi) okai is annak, hogy kihelyezik ezeket a címkéket.Szerinte a betegek többsége nem olvassa el az apró betűs részeket, ezért nincs túl nagy hatásuk ezeknek a figyelmeztetéseknek. Azt is hozzáteszi, hogy sokkal jobban oda kell figyelniük az orvosoknak, amikor felírnak a páciensnek egy-egy ilyen gyógyszert.

Hirdetés
[ ]

Vannak más rizikó faktorok is?Általánosságban el lehet mondani, hogy akadnak szép számmal rizikó faktorok a nem szteroid gyulladáscsökkentőkön kívül is, melyeknek megléte esetén sokkal nagyobb esélyünk van szív- és érrendszeri megbetegedéseket, mint például szívinfarktust vagy stroke-ot kapni.Ugyanakkor jó hír a genfi székhelyű Világ Szív Szövetségének tájékoztatása szerint, hogy ezek közül számos körülményen nekünk kellő odafigyeléssel igenis módunkban áll változtatni.Ezek között a megváltoztatható kockázati tényezők között említik:– a magas vérnyomást,– a testmozgás hiányát,– a dohányzást,– a magas koleszterin szintet,– a nem megfelelően kezelt cukorbetegséget– a stresszt,– a zsíros étrendet,– és talán meglepő módon a szegénységet.Igen, a szegénységet, mert azt állítják, hogy tejesen mindegy hol élünk a világon, fokozzák az esélyünket arra, hogy stroke-ot vagy szívrohamot kapjunk a szegénységből adódó körülmények.El lehet gondolkodni azon, hogy míg például a szegénység a megváltoztatható kockázati tényezők közé tartozik Genfből nézve, addig ez nem inkább adottságnak tekinthető Magyarország legelmaradottabb régióiban ?

fotó:illusztráció 

Forrás : penzcentrum.hu

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés