MindenegybenBlog

Fiatal férfi örökbe fogad egy árva gyermeket, de a megrázó igazság napokkal később derül ki!a titok, amit megtudott, mindent felkavart!

Amikor Sandra és én szembesültünk azzal a kihívással, hogy nem lehet gyerekünk, örökbe fogadtunk egy hatéves kisfiút, aki egy sikertelen örökbefogadás után visszakerült az árvaházba, és pont úgy nézett ki, mint én. Anyám ekkor tett egy megdöbbentő felfedezést.

„Drágám, pontosan úgy néz ki, mint te. Ez elképesztő!” – anyukám nem tudta leplezni döbbenetét, amikor először találkozott Thomasszal, a hatéves kisfiúval, akit Sandra és én nemrég fogadtunk örökbe. A helyi árvaházban tett látogatásaink során azonnal beleszerettünk.

Az anyagi és érzelmi akadályok ellenére nagyon boldogok voltunk, hogy végre hazahozhattuk őt. Sandra és én már számos kihívással szembesültünk a családalapítás során, mióta az egyetem elvégzése után összeházasodtunk, de ez most már nem számított.

 

Ma a szüleim házában voltunk, hogy bemutassuk nekik az unokájukat. Úgy tűnt, Thomas meglepően könnyen belerázódott az új életébe.

„Tudom. Azt hiszem, részben ezért is éreztünk ilyen kötődést hozzá, de azért egy kicsit furcsa, nem igaz?” – azon kaptam magam, hogy anyám megjegyzésére válaszolok, miközben néztem, ahogy Sandra Thomasszal és Jiggle-vel, a szüleim kutyájával játszik az udvaron.

„Hát, ennek így kell lennie. Örülök, hogy befogadtad őt, drágám. Annyira büszke vagyok rád, mert vannak, akik nem fogadnak be felnőtt gyerekeket” – folytatta anya, és vigasztalóan megveregette a hátamat, miközben tekintete a hátsó kertben kibontakozó szívmelengető jelenetre szegeződött.

„Igen, nos. Úgy tűnik, csecsemőként örökbe fogadták, de az örökbefogadó szülők meghátráltak, és azóta a rendszer része. Ez olyan szomorú. Nem tudom elhinni, hogy valaki ilyet tesz” – osztottam meg vele.

„Ó, Istenem! Nem hiszem el, hogy csak úgy vissza tudnak adni egy gyereket. Ki tesz ilyet? Mi lett a vér szerinti szüleivel?” – anya hangja tele volt hitetlenkedéssel és aggodalommal.

„Még nem fejezték be az örökbefogadást, így visszaadhatták. Máskülönben bűncselekménynek minősülne. És az árvaház igazgatója szerint a szülőanya eltűnt, miután lemondott a gyerekről” – magyaráztam.

Anyám a homlokát ráncolta.

„Nyílt örökbefogadásnak kellett volna lennie” – folytattam. „Az az, amikor a vér szerinti szülők is részt vesznek a folyamatban. De ő odaadta nekik a babát, és eltűnt. A szociális munkások megpróbálták felhívni, amikor Thomas visszatért, de nem tudták elérni.”

„Akkor még jobban örülök, hogy te és Sandra ott vagytok az életében. Viszont furcsállom, hogy ennyire hasonlít rád” – mondta anya, és az arckifejezése elgondolkodóvá vált.

„Micsoda?” – kérdeztem a homlokomat ráncolva a hirtelen viselkedésváltásán.

„Nem, ez semmiség. Ne aggódj emiatt. Hadd menjek én is játszani az unokámmal” – hárított, gyorsan témát váltott, és csatlakozott a kintiekhez.

Később aznap Thomas elaludt a sok játék és a finom ételek elfogyasztása után, ezért Sandra elvitte a kocsinkhoz. Én azonban ott maradtam, mivel az agyam már korábban is zakatolt.

„Anya, van valami, amit nem mondasz el nekem? A fiamról? Tudnom kell, hogy mit gondoltál ott hátul” – kérdeztem.

Sóhajtott. „Ó, kedvesem. A pókerarcom nem a legjobb” – kezdte. „Nézd, nem vagyok biztos benne, és szeretném, ha tévednék. Én csak… évekkel ezelőtt Haley idejött, hogy beszélgessünk.”

„Haley? A volt barátnőm?”

„Igen. Néhány hónappal azután történt, hogy elmentél a főiskolára. Idejött, és azt mondta, hogy terhes. Nem hittem neki. Nem volt nagy a pocakja, ti szakítottatok, és olyan drámai volt. Azt mondtad, hogy egyáltalán nem beszélsz vele. Azt hittem, talán csapdába akar csalni, hogy visszatérj, ezért azt mondtam neki, hogy tűnjön el, és felejtsen el minket” – árulta el, és szégyenkezve nézett lefelé.

„Anya… ezt nem tudom elhinni. Miért nem mondtad el korábban?” – tátva maradt a szám, és semmit sem tudtam értelmezni.

„Soha nem jött vissza, drágám. Azt hittem, talán hazugság volt, vagy továbblépett. Annyira sajnálom. De ez nem lehet Thomas. Egyszerűen nem lehet” – mondta anya, és idegesen tördelte a kezét.

„Ha rögtön a szakításunk után terhes lett volna… Thomas az enyém lehet. Pontosan a megfelelő korban van” – mutattam rá, és a fogaskerekek gyorsabban pörögtek a fejemben.

Haley volt az egyetlen lány, akivel Sandra előtt randiztam. Szakítottunk, amikor New Yorkba költöztem a főiskolára, ő pedig Tampában maradt. Néhányszor megpróbált felkeresni, de nem vettem tudomást a hívásairól, nem álltam készen egy távkapcsolatra. Most azon tűnődtem, hogy talán valami fontosabbat akart mondani nekem.

„Mit fogsz tenni, ha ő Haley fia?” – kérdezte anya, a hangja tele volt aggodalommal.

„Kiderítjük az igazságot” – mondtam határozottan, anya aggódó szemébe nézve. „Ne aggódj. Azt hiszem, megpróbálta elmondani, mi történt évekkel ezelőtt, de nem válaszoltam a hívásaira. Mindketten elfordultunk tőle. De most helyesen fogunk cselekedni.”

Megöleltem anyát, és kisétáltam oda, ahol Sandra várt a kocsiban.

Otthon mindent elmondtam neki. Egy pillanatig hallgatott, aztán azt mondta: „Mindig is feltűnőnek találtam a hasonlóságot, de azt hittem, hogy csak véletlen. Most mit fogunk csinálni?”

„Nem vagyok benne biztos. Talán az árvaházban több információval rendelkeznek. Úgy volt, hogy nyílt örökbefogadás lesz” – motyogtam bizonytalanul.

Hirtelen Sandra felugrott. „Várj!”

Néhány mappában kotorászott, és elővette Thomas születési anyakönyvi kivonatát. „Nézd! Haley… vezetékneve Dorsey. Láttam, de nem gondoltam, hogy megemlítem. Lehet, hogy Thomas tényleg a te fiad?”

Megdöbbentem. „Az időzítés passzol, hacsak nem lépett tovább azonnal.”

„DNS-tesztet kellene csináltatnunk. De Ryan, bármi is történik, Thomas a mi fiunk” – mondta határozottan Sandra, és megragadta a kezemet.

„Abszolút. Ő a mi fiunk. De az, hogy biztosan tudjuk, segítene” – értettem egyet.

A DNS-teszt megerősítette: Thomas az én biológiai fiam, Haley nem hazudott. Sajnos kiderült, hogy Haley nem sokkal Thomas születése után autóbalesetben elhunyt, ami megmagyarázta, miért vesztette el a kapcsolatot az árvaházzal.

Ez a felfedezés nem változtatott azon, hogy mit éreztünk Thomas iránt. Amikor tinédzser lett, mindent elmagyaráztam neki, és bocsánatot kértem, amiért nem voltam ott Haley mellett. Megbocsátott, tudva, hogy őt ugyanúgy szeretik és becsülik.

De a gondolat, hogy a sors fintora folytán örökbe fogadtam a biológiai fiamat, soha nem hagyott nyugodni.

Oszd meg ezt a történetet családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Ezt a cikket a mindennapi életéből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. A nevekkel és/vagy helyszínekkel való bármilyen hasonlóság pusztán a véletlen műve. Minden kép csak és kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

via

2024-08-11 05:57:33 - Mindenegyben Blog