MindenegybenBlog

FELHÍVÁS! 50 FELETTIEK figyelem! FEBRUÁR 1 és 28 között mindenképpen menjen el a háziorvoshoz és KÉRJE EZT! Ingyen van, de FONTOS, hogy meglegyen! >>>>

FIGYELEM! 60 év felettieknek ingyen jár, de kevesen tudnak Már igényelhető a  háziorvosoknál az influenza elleni védőoltás! Sokaknak jár ingyen, de akik nem esetnek bele a támogatotti körbe, azoknak körülbelül 2-4 ezer forintba kerül az oltás.Fontos tudni, hogy nekik is csak az oltóanyagért kell fizetni, az oltás beadatásáért a háziorvos nem kérhet egyetlen forintot sem.

EZ IS ÉRDEKELHET :

2020-TÓL VADONATÚJ, KÖTELEZŐ VÉDŐOLTÁS JÖN a MINDEN gyermeknek!! Részletek itt :Katt ide ha el szeretnéd olvasni a teljes cikket!

Az influenza hirtelen kezdődik, a leggyakrabban észlelt tünetei közé tartozik a magas láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, izomfájdalom, fejfájás, fáradékonyság. Az idősebbeknél vagy az immunhiányos betegeknél esetenként az is előfordulhat, hogy nem jelentkezik láz. A légúti tünetek mellett pedig néha gyomor- bélrendszeri panaszok is előfordulhatnak. Ilyen lehet a hasmenés, hányinger vagy a hányás – hangzott el az az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) háttérbeszélgetésén.

A betegség lappangási ideje általában 1-4 nap, maximum 7 nap.Az influenza veszélyességét támasztja alá az az adat, miszerint Európa számos országában köztük Magyarországon is nőtt a halálozások száma.

Kik kaphatják ingyen?A rizikócsoportokba tartozók számára a szezonális influenza elleni védőoltás térítésmentes. Újdonságnak számít, hogy míg az elmúlt években a 65 év felettiek, az előző szezontól már 60 éves kor felett jár ingyenesen a védőoltás. Védőoltást azonban azok is kaphatnak, akik nem tartoznak egyik fokozottan veszélyeztetett csoportba sem. Ekkor ezt recept ellenében bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatjuk. A Pénzcentrum körképe szerint az influenza ellni védőoltás ára 2-4 ezer forint körül mozog.

Fontos tudni, hogy a szezonális influenza elleni védőoltás BEADATÁSÉRT az oltó-, illetve háziorvos egyik esetben sem kérhet pénzt.Forrás : penzcentrum.hu

2020-01-30 18:15:13 - Mindenegyben Blog