MindenegybenBlog

Felháborító: hat órán át várt a vérző beteg a mentőkre Budapesten, végül elvérzett.

Felháborító: hat órán át várt a vérző beteg a mentőkre Budapesten, végül elvérzett.

Hat órán át nem érkezett mentő a vérző beteghez, aki végül meghalt a kórházban

Egy fővárosi kórházban súlyos vérzésben szenvedő beteghez hat órán át nem érkezett meg a mentő, hogy sürgősen átszállítsák a Honvédkórházba, ahol megműtötték volna. A beteg végül belehalt a nagy vérveszteségbe. Az esetről Kunetz Zsombor egészségügyi elemző számolt be közösségi oldalán, és felhívta a figyelmet a rendszerben fennálló súlyos hibákra.

Pénteken súlyos vérzés miatt hívtak mentőt a hozzátartozók, miután a beteg állapota válságosra fordult egy fővárosi krónikus belgyógyászati osztályon. A kezelőorvos sürgős szállítást kért a Honvédkórházba, azonban a mentők csak egy „két órán belüli szállítást” rendeltek el a rendszerben rögzített adatok szerint. A család több alkalommal tárcsázta a segélyhívót, miközben vita alakult ki a diszpécser és a főorvos között arról, hogy az azonnali vagy késleltetett szállítás volt-e feltüntetve. Az eltelt órák alatt a beteg állapota jelentősen romlott, és életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol már nem lehetett megmenteni.

A család szerint, ha azonnal kiszállt volna a mentő, az eset elkerülhető lett volna. Kunetz Zsombor az esetet rendszerhibának minősítette, és igazságügyi orvosszakértő bevonását sürgette a történtek kivizsgálására. Az elemző rámutatott arra, hogy az ilyen jellegű problémák rávilágítanak arra, milyen súlyos hiányosságok vannak a mentőszolgálat működésében.

Az RTL Híradónak adott nyilatkozatában a mentőszolgálat együttérzését fejezte ki a család felé, és bejelentette, hogy vizsgálják a mentésirányítási intézkedések megfelelőségét.

 

2024-10-16 13:45:33 - Mindenegyben Blog